x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Atenţie la pielea din jurul ochilor!

Atenţie la pielea din jurul ochilor!

de Oana Antonescu    |    26 Aug 2008   •   00:00

Pielea din jurul ochilor este una dintre zonele care trădează cel mai repede vîrsta. Ea are mult mai puţine glande sebacee decît restul pielii, ceea ce o predispune la uscăciune şi la ridare timpurie.

Pielea din jurul ochilor este una dintre zonele care trădează cel mai repede vîrsta. Ea are mult mai puţine glande sebacee decît restul pielii, ceea ce o predispune la uscăciune şi la ridare timpurie. “O altă particularitate a acestei zone este că microcirculaţia din jurul ochilor este influenţată de afecţiunile renale, tiroidiene, hepatice. În cazul persoanelor cu asemenea probleme, pleoapele superioare şi inferioare se umflă, iar întinzînd şi destinzînd pielea este firesc ca ea să se rideze înainte de vreme”, ne spune dr Viviana Iordache, medic primar dermatolog în cadrul Miko Med.

 

Interzise

Pielea din jurul ochilor necesită o atenţie specială, însă, din păcate, ea nu poate beneficia de toate tratamentele cosmetice şi chirurgicale folosite pentru alte zone ale pielii. Toxina botulinică, de exemplu, nu poate fi folosită în jurul ochilor sau, cel mult, se poate aplica pe centrul pleoapei inferioare, însă nu se pot şterge toate ridurile în acest mod. “Nici acidul hyaluronic nu este recomandat pentru zona din jurul ochilor, fiindcă pielea este foarte subţire”, ne spune dr Viviana Iordache.

Mai importantă decît orice procedură cosmetică pentru această zonă este hidratarea internă, care previne formarea ridurilor. La fel de importantă, mai ales în acest sezon, este fotoprotecţia. Dr Viviana Iordache recomandă folosirea regulată a cremelor contur pentru ochi. “Aceste creme au concentraţii mai mici în principii active în comparaţie cu cremele pentru faţă. Aceasta fiindcă pielea din jurul ochilor este foarte subţire, ceea ce face ca şi absorbţia să fie mai rapidă. Substanţele active puternice, cum sînt cele conţinute de cremele de faţă, pot agresa zona din jurul ochilor. Acesta este motivul pentru care crema de faţă, gît sau mîini nu se aplică în jurul ochilor”, atrage atenţia specialistul nostru.

În ceea ce priveşte tratamentele speciale dermatocosmetice, pentru zona ochilor se poate folosi mezoterapia fără ac, o alternativă la microinjecţiile subcutanate cu diverse substanţe active care îmbunătăţesc microcirculaţia şi combat apariţia ridurilor. Mezoterapia cu ac nu poate fi folosită pe zona din jurul ochilor, fiindcă este foarte fragilă.


MĂŞTI. Periodic, pe zona din jurul ochilor trebuie să aplicăm măşti speciale, care pot fi procurate din farmacii şi aplicate cu uşurinţă, fără să necesite ajutorul cosmeticienei. Aceste măşti au efect hidratant, ajută la menţinerea elasticităţii pielii şi previn ridarea, explică medicul dermatolog Viviana Iordache. După aplicarea măştii se pot folosi seruri dermatologice speciale, care cresc efectul hidratant al măştilor.

 
EVITAŢI VARA! Pielea din jurul ochilor este foarte subţire, de aceea specialistul nostru ne recomandă să evităm vara produsele cosmetice fotosensibilizante. Cremele contur de ochi cu retinol sau cu acizi de fructe, de exemplu, sînt contraindicate vara, fiindcă există riscul ca ele să înnegrească zona din jurul ochilor, asemeni cearcănelor. În locul acestor creme se vor alege în acest sezon cele cu substanţe antioxidante, precum vitamina C sau E.

×
Subiecte în articol: jurul pielea cosmetica ochilor