x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Avocado, cea mai eficientă cremă de mâini

Avocado, cea mai eficientă cremă de mâini

de Gina Matei    |    28 Mar 2011   •   18:54
Avocado, cea mai eficientă cremă de mâini
Sursa foto: /Thinkstock
158625-24-29-sante-page-3-image-0001.jpgDacă iarna mâinile sunt protejate cu mănuşi, primăvara sunt expuse direct factorilor de mediu. Pe lângă aceşti factori de mediu, inclusiv apa cu săpunul usucă foarte mult pielea, spune specialistul nostru, medicul Cristina Bălănescu. Iată de ce cremele indicate în această perioadă sunt cele grase.

Şi măştile pentru mâini trebuie să fie grase, iar dintre ingredientele naturale cel mai bun este avocado. Fructul se mărunţeşte, se aplică pe mâini, se masează bine pielea timp de 15-20 de minute. După care se îndepărtează surplusul cu un tampon îmbibat în apă. Este o mască eficientă, uşor de aplicat şi ieftină, pentru că dintr-un avocado, dacă se păstrează bine, se pot aplica măşti timp de două-trei săptămâni.

Hidratarea pielii mâinilor se poate face şi cu uleiurile de măsline, susan, porumb sau soia. Cu aceste uleiuri se masează pielea în fiecare seară.

Fructe
Mâini catifelate putem avea şi dacă folosim un amestec de miere sau gălbenuş cu unt sau smântână.
De asemenea, specialistul nostru vă mai recomandă o mască-piure, obţinută fie din banană, fie din kiwi pasate. Oricare dintre aceste două fructe se amestecă bine cu ulei de măsline sau de soia. Se lasă 15-20 de minute să acţioneze, după care se îndepărtează cu apă călduţă.

GLICERINA. După ce v-aţi spălat mâinile, este momentul să aplicaţi o cremă hidratantă. Foarte bune sunt cele care conţin glicerină. Aceste creme hidratează şi estompează efectele pe care le au detergenţii asupra mâinilor.

SFAT. "Cheia succesului este perio­dicitatea. Nu vom obţine rezultatul scontat în cazul în care aplicăm oricare dintre aceste măşti la intervale mari. Ele trebuie aplicate în fiecare seară în primă fază, după care mai rar. Mai rar nu înseamnă deloc", menţionează medicul Cristina Bălănescu.

×