x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Bahamas? Zău că merită!

Bahamas? Zău că merită!

de Oana Georgescu    |    20 Sep 2009   •   00:00
Bahamas? Zău că merită!
Sursa foto: Oana Georgescu /Jurnalul Naţional

Programele turistice sunt irezistibile şi doar preţurile te fac să te mai gândeşti ce să alegi. Pentru că totul este live şi, da, suntem în Bahamas!



Aici pretutindeni poţi afla "istoria" şi legendele ţesute în jurul "Insulelor Paradisului", despre "Piraţii din Caraibe" şi celebrul "Blackbird", care acostau mereu în aceste locuri. Interesant este că pe fişa pe care trebuie s-o completezi pentru formalităţile vamale de la aeroport, la scopul călătoriei, primele două variante sunt "Wedding" ("Căsătorie") şi "Honeymoon" ("Lună de miere")... Cu alte cuvinte, acestea sunt principalele motive pentru care turiştii aleg ca destinaţie Insulele Bahamas. Desigur, lista continuă cu alte scopuri, aflate cam în acelaşi registru şi în următoarea ordine: relaxare, pescuit, scufundări, golf, cazino, conferinţă, afaceri şi altele...

Exclusivist
Înotul cu delfinii, croazierele de vis pe ocean, dejunurile pe insule paradisiace, parcurile zoologice, concertele şi mai ales scufundarea cu rechinii. Deasupra tuturor se profilează Hotel Atlantis, cel mai mare, exclusivist şi luxos din zonă, unde restaurantele se află sub nivelul oceanului. O panoramă de vis, cu zeci de mii de specii de peşti multicolori şi corali. Aici, costul unei camere începe de la 700 dolari pe noapte şi ajunge la apartamentul regal 25.000 USD pe noapte. Cel care a inaugurat acest apartament suspendat deasupra apei, între cele două turnuri ale hotelului care a dezvoltat în jur un orăşel cu port, magazine, resturante, baruri, cluburi de jazz, locuri de promenadă, a fost nimeni altul decât Michael Jackson. Pentru aceia care vor doar să viziteze hotelul şi grădina fabuloasă, biletul de intrare costă 30 USD. Şi, totuşi, chiar şi în aceste "vremuri", superbul Hotel Atlantis este plin!

Scufundarea live împreună cu rechinii, una dintre ofertele XTREM din Bahamas, este o "plăcere" pentru care clubul de scuba dive nu îşi asumă nici o răspundere şi pentru care plăteşti 245 de dolari... Plus închirierea unui aparat foto performant. Plus filmul de 15 minute cu tine printre rechini. Dacă vrei. Dar cum să nu vrei? Mai ales că nu te-ar crede nimeni că scufundarea a fost liberă, fără costum cu zale, fără arbalete, ultrasunete sau cuşti!

Clienţi
Sean Connery (James Bond), Kim Basinger (Domino), Barbara Carrera (Fatima Blush), Klaus Maria Brandauer (Largo) şi Max von Sydow, adică echipa producţiei "Never say never again" din seria Bond, film turnat la începutul anilor '80 în Bahamas, au fost printre primii clienţi faimoşi care s-au aventurat să se scufunde împreună cu rechinii la celebra bază "Stuart Cove's" din Nassau. De atunci, galeria de fotografii intitulată "Wall of Fame" demonstrează că aici s-au scufundat celebrităţi din toată lumea şi din toate domeniile, printre care îi amintim doar pe membrii formaţiei The Backstreet Boys, Jennifer Garner, interpreta pesonajului Sydney Bristow din ALIAS, top-modelul Heidi Klum, actorii Robert Redford, Jessica Alba, Matt Damon, Ashley Scott, Casper Van Dien sau Patrick Stewart din "Star Treck - Nemesis", celebrul luptător de wrestling Hulk Hogan.

"Cei mai încântaţi de scufundările alături de rechini au fost cei trei actori care au jucat în «After the Sunset», filmările având loc chiar aici, în Insulele Bahamas", spune Stuart Cove, şeful bazei de scufundări. "Pierce Brosnan, Salma Hayek şi Woody Harelson profitau de orice clipă liberă pentru a face scufundări, căci locurile de aici sunt unice în lume. Şi, să amesteci bucuria spectacolului subacvatic cu senzaţiile extreme ale scufundării cu rechini, nu e la îndemâna oricui!"

Mi-ar plăcea să le fiu ghid turiştilor printre rechini şi să-i hrănesc! 4.000 de dolari pe lună.

În Bahamas. Zău că merită!

×
Subiecte în articol: stare de lux