x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Băi pentru călcâie fine

Băi pentru călcâie fine

de Gina Matei    |    23 Iun 2009   •   00:00
Băi pentru călcâie fine
Sursa foto: STOCKEXPERT/

Vara, mai mult ca oricând, picioarele sunt la vedere. Tocmai de aceea trebuie să acordăm o atenţie specială îngrijirii acestora. În cazul în care pielea călcâielor este aspră şi crăpată avem nevoie de o hidratare corespunzătoare. Călcâiele devin fine cu câteva preparate naturiste recomandate de medicul Cristina Bălănescu.



Desculţ prin iarbă
Seara, înainte de culcare, se prepară un decoct din frunze de anin şi se foloseşte pentru băi de picioare. La patru litri de apă se folosesc patru linguri de frunze mărunţite de anin, care se fierb 15 minute.

Pentru catifelarea călcâielor se poate folosi şi coada calului. Se prepară un decoct din patru linguri de plantă la patru litri de apă. Se fierbe 15 minute şi se adaugă apoi 80 de picături de glicerină (20 de picături la fiecare litru de apă folosit). Lichidul cald se foloseşte în băi de picioare. Dacă pielea călcâielor este extrem de aspră şi crăpată, după baie se aplică un unguent cu consistenţă grasă, pentru a înmuia stratul cornos. "După această aplicaţie este indicat să punem şosete", ne recomandă specialistul nostru.

În cazul în care în zona călcâielor apar bătături, medicul Cristina Bălănescu recomandă cremele cu propolis.

Celor care consideră că mersul pe nisip le va reda frumuseţea călcâielor, specialistul nostru îi previne că acesta nu va face decât să favorizeze uscarea într-o măsură şi mai mare. "Recomand, în schimb, mersul desculţ prin iarbă, pentru că aceasta catifelează pielea călcâielor".

CONSECINŢĂ. Neglijarea călcâielor aspre poate genera probleme mult mai grave, cum ar fi fisurile adânci, care sângerează şi provoacă durere la mers. Medicul Cristina Bălănescu atrage atenţia că fisurile predispun la infecţii, de aceea este nevoie de plante cu efect antibacterian şi cicatrizant. În acest sens, sunt recomandate băile cu decoct de rostopască sau levănţică. Se prepară un decoct, iar după baie se va evita aplicarea cremelor grase.

×
Subiecte în articol: cosmetica