x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile algelor de mare asupra sănătății

Beneficiile algelor de mare asupra sănătății

29 Noi 2016   •   17:55
 Beneficiile algelor de mare asupra sănătății

Numite și „iarbă de mare”, algele sunt plante răspândite atât în ape sărate și dulci, cât și pe sol, pietre sau chiar copaci, în anumite cazuri. Folosite în bucătăria  chineză încă din cele mai vechi timpuri, algele reprezintă unul dintre cele mai nutritive ingrediente alimentare din lume. Bineînțeles, din toate cele peste 10.000 de specii de alge care există, numai o parte sunt comestibile, scrie ziarulring.ro.

Cele mai bogate în nutrienți sunt cele verzi, roșii și brune, datorită numărului mare de vitamine, minerale și antioxidanți pe care le conțin. În plus, algele conțin și beta caroten - care acționează ca un antioxidant -, precum și proteine, polizaharide, fibre care ajută la accelerarea tranzitului intestinal, dar și clorofilă, substanță cu efect regenerant. Consumul de alge are multe alte beneficii asupra sănătății, printre care și faptul că acestea stimulează atât circulația sangvină, cât și metabolismul și ajută organismul să elimine surplusul de grăsime. Ele au proprietăți cicatrizante și bactericide, iar datorită enzimelor conținute, ajută la digestie.

Stimulează glandele endorfine
Pe de-o parte, pot fi considerante un detoxifiant prin faptul că accelerează arderea grăsimilor și facilitează eliminarea toxinelor iar, pe de altă parte, stimulează activitatea glandelor endocrine, în special a hipofizei, pancreasului și tiroidei. De asemenea, algele roșii ajută sistemul imunitar să răspundă la atacurile virusurilor, și un consum regulat de alge poate reduce atât numărul de atacuri virale, cât și severitatea lor. Nu în ultimul rând, consumul de alge ajută la combaterea oboselii și a îmbătrânirii celulare.

×
Subiecte în articol: alge marine alge