x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile merelor pentru organism

Beneficiile merelor pentru organism

13 Mai 2019   •   18:30
Beneficiile merelor pentru organism

Merele sunt alimentele-minune care pot fi consumate în orice dietă, nu au contraindicaţii deosebite, fiind recomandate chiar şi diabeticilor. În plus, faptul că prospeţimea lor poate dura şi până la 200 de zile după ce au fost culese le transformă într-un fruct extraordinar de bun pentru organism.

În primul rând, merele sunt pline de fibre solubile care reduc problemele intestinale, inclusiv diverticulită, hemoroizi și unele tipuri de cancer. Totodată, ajută la controlarea nivelului de insulină, eliberând încet zahărul în sânge, curăţă și detoxifică, elimină metalele grele din organism. Pectina din mere contribuie la reducerea colesterolului. Cercetătorii au descoperit că mâncând cinci mere pe săptămână scade semnificativ riscul afecțiunilor respiratorii precum astmul. Conform medicinei chineze, merele întăresc inima, lubrifiază plămânii, cresc fluidele corpului și scad producția de mucus.

Minunea din oţet

Studiile arată că oțetul de mere împiedică formarea pietrelor la rinichi şi reduce apariţia problemelor de piele. Conform cercetătorilor brazilieni, mâncatul unui măr pe zi înainte de masă ajută femeile să piardă cu 33% mai multe kilograme decât cele care nu mănâncă.

Ce nu ştiai despre acest fruct

  • În lume există mai mult de 7.500 specii de mere
  • Copacul măr este membru al familiei trandafirilor
  • 25% din volumul unui măr este aer și aproape 90% din densitatea sa este apă.
  • Merele au 5% proteine
  • Copacul măr poate trăi până la 100 de ani
  • Cel mai mare măr din lume a cântărit 1,5 kilograme
  • Este nevoie de energia a 50 frunze ca să se producă un măr

Un măr are doar 50-80 calorii și nu are grăsimi sau sodiu, este plin de vitaminele C, A și flavonoizi, dar și de fosfor, fier și calciu, deși în cantitate mai mică, şi reprezintă o sursă puternică de potasiu, ceea ce susține sănătatea inimii.

 

×