x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cât de util e aerul condiționat cu adevărat

Cât de util e aerul condiționat cu adevărat

27 Iun 2017   •   17:04
 Cât de util e aerul condiționat cu adevărat

Vremea caniculară poate fi greu de suportat de o mare categorie de oameni. În acest caz folosirea aerului condiționat poate reprezenta cea mai bună soluție pentru a combate căldura. Însă este o variantă sănătoasă, scrie clicksanatate.ro.

Între da și nu stă răspunsul la întrebarea dacă aerul condiționat este bun pentru a menține confortul corporal. Trebuie totuși menționat faptul că  temperaturile extreme afectează adesea pielea. 

Dacă stai în casă cu aerul condiționat pornit, după care ieși afară, unde este extrem de cald, există riscul ca pielea ta să se usuce, deoarece la astfel de treceri bruște de temperatură pielea își pierde din puterea barierei sale cutanate, nu mai este la fel de elastică și capătă un aspect total deshidratat.

Căldura favorizează deshidratarea
O piele uscată, deshidratată și care este supusă constant la variații mare de temperatură va fi mult mai predispusă la acțiunea nocivă a razelor ultraviolete. În plus, canicula contribuie esențial la apariția procesului de transpirație, principalul factor al deshidrătării. Deci, indicat ar fi să ai tot timpul o sticlă cu apă la îndemână.

În momentul în care ieși din casă, asigură-te că ai aplicat o cremă hidratantă pe piele, eventual una cu factor de protecție.

Recomandarea specialiștilor este să te îndrepți către produsele dermatologice pe bază de apă termală și vitamine. Cele mai recomandate vitamine pentru piele fiind vitamina A și E.

×
Subiecte în articol: aer conditionat aer răcoare căldură