x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Câte calorii trebuie să consumăm pe zi în funcţie de vârstă

Câte calorii trebuie să consumăm pe zi în funcţie de vârstă

14 Iul 2018   •   01:59
Câte calorii trebuie să consumăm pe zi în funcţie de vârstă

Caloria nu elementul care contribuie la îngrăşare, aşa cum suntem tentaţi să credem, ci reprezintă cantitatea de energie oferită de un aliment.

Mai exact, caloria măsoară cantitatea de energie necesară pentru creșterea temperaturii de 1 gram (g) de apă până la 1° Celsius.

Este adevărat că, dacă luăm în mod consecvent mai multă energie decât avem nevoie, ne vom îngrășa, la fel cum prea puțină energie duce la pierderea în greutate. Cum și când mâncăm, poate face diferența, deoarece organismul folosește energie în mod diferit pe tot parcursul zilei.Utilizarea energiei corpului nostru va depinde de cât de activi suntem şi de cât de eficient utilizează corpul nostru energia la vârsta noastră.

Conform planului dietei globale pentru anii 2015-2020, femeile au nevoie între 1.600 și 2.400 de calorii pe zi, iar bărbații între 2.000 la 3.000. Cu toate acestea, depinde de vârsta, înălțimea, stilul de viață, starea generală de sănătate și nivelul de activitate.

Citește și 

Rețetă pentru curățarea rinichilor

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, rata lor metabolică încetinește iar acest lucru reduce nevoia lor de energie. De la vârsta de 19 până la 25 de ani, consumul recomandat pentru femei este de 2.000 de calorii pe zi, dar după 51 de ani, acest lucru scade la 1.600 de calorii.(....)

Pentru a afla de cât de multe calorii aveți nevoie, trebuie să știți rata metabolică bazală și factorul de activitate.

Rata metabolică bazală se calculează astfel:

...........................

Citește mai departe cum calculezi caloriile de care ai nevoie zilnic

×