x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Catifelare la zero grade

Catifelare la zero grade

de Oana Antonescu    |    15 Ian 2008   •   00:00

Laptele pe care îl folosim pentru curăţarea feţei ar trebui să îl folosim şi pentru mâini în sezonul rece, în fiecare seară. Mai multe ne spune cosmeticiana Neli Pfeiffer, de la Api Estetic.

Pielea mâinilor îşi modifică textura mai mult decât cea a feţei, fiindcă mâinile sunt mai expuse frigului, vântului şi umezelii. Contra pielii aspre, uscate şi crăpate, prima măsură de protecţie o constituie mănuşile, fără de care nu ar trebui să ieşim niciodată din casă. Apoi, cel puţin pe durata sezonului rece, ar trebui să folosim mănuşi de menaj. Dar chiar şi respectând aceste reguli, mâinile pot fi în suferinţă iarna.

 

Hidratare

 “Laptele pe care îl folosim pentru curăţarea feţei ar trebui să îl folosim şi pentru mâini în sezonul rece, în fiecare seară. Apoi, deosebit de benefic pentru pielea mâinilor este un amestec în părţi egale de lămâie şi miere, la care se poate adăuga şi glicerină. Cu acest amestec masăm mâinile cu mişcări circulare, apoi masăm fiecare deget în parte”, ne sfătuieşte cosmeticiana Neli Pfeiffer, de la Api Estetic. Aplicată cel puţin de două-trei ori pe săptămână, seara, înainte de culcare, această mască hidratează şi tonifică pielea mâinilor. După câteva minute, masca se spală şi se aplică apoi o cremă specială pentru mâini, care de altfel nu trebuie să ne lipsească ori de câte ori ieşim din casă. Renumita cremă de gălbelene are o acţiune emolientă, la fel ca şi cremele pe bază de glicerină, care intră foarte repede în piele. În locul acestor creme se poate folosi un ulei vegetal, de tipul celui de măsline. El se încălzeşte în prealabil şi se aplică pe mâini cu mişcări circulare. “Se obţin rezultate foarte bune dacă învelim mâinile pentru 15-20 de minute în mănuşi sau într-un material de bumbac după aplicarea uleiului”, precizează cosmeticiana Neli Pfeiffer. Benefică pentru circulaţia periferică este şi gimnastica mâinilor. O altă mască hidratantă se poate prepara din gălbenuş de ou, miere şi zeamă de lămâie. Amestecul se aplică o dată, de două ori pe săptămână.

 

PARAFINĂ. În timpul iernii, în ca­binetele de cosme­tică se pot face băi cu parafină pentru mâinile aspre şi uscate. Procedura cosmetică se rea­lizează în două etape: mai întâi se aplică pe mâini o cremă hidratantă, apoi se face baia cu parafină, care deschide porii şi permite astfel pătrunderea cremei în profunzimea pielii. Pentru rezultate bune, tratamentul se efectuează o dată pe săptămână, până când pielea îşi recapătă aspectul catifelat.

×
Subiecte în articol: cosmetica