x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ce alimente te ajută să ai o piele frumoasă și sănătoasă?

Ce alimente te ajută să ai o piele frumoasă și sănătoasă?

de Cristina Mălășanu    |    26 Iul 2014   •   13:05
Ce alimente te ajută să ai o piele frumoasă și sănătoasă?
Sursa foto: Photographer: Mojzes Igor

Obiceiurile alimentare necorespunzătoare afectează serios sănătatea şi frumuseţea pielii. Dar tot alimentele îți pot fi prieteni! Află ce alimente te ajută să ai o piele frumoasă.

Atunci când apar anumite probleme ale pielii, de cele mai multe acestea sunt cauzate de un mod de alimentaţie necorespunzător, cu prea multe grăsimi sau condimente.
Pielea este oglinda sănătăţii organismului. Un ten cu un aspect sănătos şi frumos are nevoie de un regim alimentar echilibrat. Pentru a avea o piele frumoasă şi sănătoasă, trebuie ca alimentele pe care le consumăm zi de zi să conţină un aport suficient de vitamine, acizi graşi esenţiali, oligoelemente şi apă.
Aşadar, iată care sunt alimentele pe care trebuie să le incluzi în meniul zilnic pentru a avea mereu o piele frumoasă.

Legumele

Legumele reprezintă principalele alimente pe care trebuie să le consumi zi de zi. Foarte bogate în vitamine şi antioxidanţi, roşiile au un rol important în sănătatea pielii, deoarece conţin betacaroten, licopen şi vitamina C. Şi cum vara se apropie, specialiştii ne recomandă să includem roşiile în meniul zilnic, deoarece acestea conţin anumiţi nutrienţi care acţionează rapid împotriva efectelor nocive produse de soare. La prepararea salatelor sau a mâncărurilor este bine să adaugi şi câţiva căţei de usturoi. Usturoiul are un rol imortant în protecţia pielii împotriva infecţiilor. Dacă vrei să ai un ten frumos, consumul de morcovi ajută la dezvoltarea celulelor noi, deoarece conţin multă vitamina A. Nu uita de broccoli! Vitaminele pe care le conţine această legumă sunt recunoscute pentru eficienţa lor împotriva apariţiei ridurilor.

Fructele

Fructele sunt foarte bogate în vitamine, antioxidanţi şi betacaroten, aşa că sunt ideale pentru menţinerea elasticităţii pielii. Vitamina C este foarte importantă pentru piele, deoarece stimulează producerea colagenului. Aşadar, alege să mănânci zilnic ...........................................................


Citește articolul integral AICI

×
Subiecte în articol: felicia terapii complementare piele