x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ce ştie să facă bisturiul pentru frumuseţe

Ce ştie să facă bisturiul pentru frumuseţe

de Florin Condurateanu    |    20 Mar 2011   •   14:34
Ce ştie să facă bisturiul pentru frumuseţe
Sursa foto: /Thinkstock

157245-04-17-sante-7.jpgÎn cazul obezităţii, se pricepe să acţioneze în multe feluri şi cu eficienţă domnul bisturiu. Se vaită unele femei că au picioarele crăcănate mai ales în zona pulpelor. Şi zic unii că acest defect atârnă greu în felul cum arată femeia. Specialiştii în frumuseţe declară că o femeie cu picioarele în paranteze în zona superioară a pulpelor nu poate fi niciodată sexy. Zic esteticienii că, pentru a atrage poftele bărbaţilor, pulpele femeii în zona de sus trebuie să se atingă, să creeze curbe interesante. Ei bine, ce se întâmplă cu o femeie care are ghinionul să aibă picioarele în zona de sus crăcănate. Chirurgii esteticieni pot repara acest necaz prin transfer de grăsime în pulpele picioarelor crăcănate.

Transplantul de grăsime înseamnă să se ia ţesut gras din alte zone ale corpului. Unele femei mai oftează dintr-un motiv care, zic ele, că le urâţeşte. Aceste femei se uită în oglindă şi observă că au genunchi butucănoşi precum genunchii unui fundaş de la fotbal. Aceşti genunchi nu au nimic de a face cu feminitatea, n-au discreţie, sunt ciolănoşi şi mari. Dacă la acest aspect urât se mai adaugă şi nişte pulpe groase, femeia se jenează să poarte o fustă mai scurtă, ce să mai vorbim de ruşinea pe care o are când se duce la plajă în costum de baie.

 

Picioare groase şi otova
Tot din capitolul membrelor supradimensio­nate fac parte şi acele conformaţii ale picioarelor în care ele sunt groase şi otova de sus până jos, amintind de picioarele de elefant, precum buştenii. În toate aceste cazuri, chirurgul estetician poate să lucreze cu bisturiul, făcând o adevărată sculptură în ţesuturile moi. Chirurgul estetician taie din zonele cu prea multă carne şi pur şi simplu modelează un alt picior mai aproape de frumos. Unele femei sunt nemulţumite că pulpele au perniţe, că le apar veritabile aripioare din grăsime. La fel în talie, grăsanele au un surplus de ţesuturi moi şi ele seamănă cu nişte ari­pioare ce se revarsă peste betelia fustelor, peste pantaloni. Şi în acest caz, chirurgia estetică poate remodela sacrificând cu bisturiul aceste "prea-plinuri de ţesut gras" în zona pulpelor, în zona mijlocului, aducându-l într-un fel la mult râvnitul "mijlocel tras ca prin inel".

Continuă să explice performanţele chirurgiei estetice întru înfrumuseţarea femeii medicul primar Cristian Niţescu, directorul medical al Spitalului de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti. O mulţime de femei vor îmbunătăţirea aspectului sânilor. Cel mai des este vorba despre mărirea sânilor prin implanturi de silicoane.

 

Remodelarea sânilor
Alte femei însă doresc să-şi micşoreze sânii. Categoric operaţia de micşorare a sânilor este mai complicată decât cea de mărirea lor prin siliconare. Prima întebare pe care eşti tentat să o pui sună astfel: cum va alăpta lăuza dacă i s-au plantat silicoane pentru mărirea sânilor? Chirurgii esteticieni afirmă răspicat că mărirea sânilor cu pungi de silicon nu împiedică alăptarea, fiindcă silicoanele se plasează în spatele glandelor mamare. În afara  implanturilor în spatele glandelor mamare, tehnicile chirurgicale de mărire a sânilor mai oferă o variantă. Pungile cu silicon se pot grefa şi în spatele muşchiului toracic. Introducerea pungii de silicon în intervenţia de mărire a sânilor se face prin decuparea mamelonului şi plasarea silicoanelor printr-o tăietură de 4-4,5 cm făcută sub sân sau axilar, adică în zona subsoarei. Se pune întrebarea de ce există părerea că femeia, dar şi bărbatul cu buze cărnoase îi fac pe aceşti oameni să pară senzuali.

Aceasta este chiar o observaţie bazată pe adevăr ştiinţific, pentru că buzele sunt o zonă erogenă, adică o zonă respon­sabilă de erotism, de senzualitate. Sărutul face parte din plăcerea sexuală, fiindcă buzele sunt bogate în reţele de nervi.

 

Angelina Jolie, Shakira sau Brad Pitt
L-am întrebat pe doctorul Cristian Niţescu dacă, în general, ca specialist sesizează când buzele au fost modelate de medic să fie mari şi cărnoase sau ele sunt senzuale din naştere. Răspunsul este da. O operaţie de umflare a buzelor este reuşită când omul obşinuit, nespecialistul nu-şi poate da seama dacă medicul a lucrat înfrumuseţând gura. L-am întrebat dacă Angelina Jolie, campioana mondială a buzelor frumoase şi sexy, ar fi apelat la medici pentru a dobândi acest atu. Răspunsul a fost că, după toate probabilităţile, Angelina Jolie are o gură senzuală, cu buze cărnoase din naştere. În clipa de faţă a face buzele cărnoase înseamnă a introduce acid hialuronic care să se absoarbă şi peste câteva luni trebuie să se facă aceeaşi operaţie.

Această operaţie nedefinitivă e binevenită, pentru că, dacă s-ar introduce un component chimic care să nu se dizolve şi să rămână definitiv, se întâmplă riscul ca buzele să rămână proaspete, sexy, iar restul feţei să îmbătrânească, să se blegească pleoapele, obrajii. Astfel, se crea o discrepanţă între tinereţea buzelor definitiv înfrumuseţate şi restul figurii înmuiate de trecerea timpului. Oricum, în chirurgia estetică şi în soluţia de înfrumuseţare a omului, decisivă trebuie să fie soluţia aleasă de chirurg. Degeaba vin unii care cer să li se mode­leze un alt nas, să poarte după operaţie un nas precum Shakira sau Brad Pitt. Chirurgul se poate opune pentru că trebuie să existe o armonie între restul figurii şi noul nas. Uneori nasul e urât, încovoiat sau prea cârn, dar el în urâţenia lui se potriveşte cu restul figurii. Chirurgul estetician nu poate să sculpteze un nas nou, aproape de perfect, care nu se armonizează deloc cu alura frunţii, a maxilarelor, a bărbiei ş.a.m.d. Natura de multe ori a lăsat o anume frumuseţe chiar în urâţenie. 

×
Subiecte în articol: frumos și sănătos