x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cele 3 reguli de aur de care să nu le încalci când ții cură de slăbire

Cele 3 reguli de aur de care să nu le încalci când ții cură de slăbire

01 Oct 2019   •   14:20
Cele 3 reguli de aur de care să nu le încalci când ții cură de slăbire
Sursa foto: pixabay.com

Slăbitul a devenit o preocupare foarte răspândită în zilele noastre și asta pentru că îngrășarea a devenit o problemă majoră. Cei mai mulți oameni, însă, se plâng că nu reușesc să țină cure de slăbire sau că se îngrașă la loc după ce le-au ținut. Cauza ambelor probleme, și a îngrășatului și a curelor ale căror rezultate nu ne țin prea mult, este, de fapt, aceeași și anume greșeli majore în alimentație.

De aceea e foarte important ca atunci când te decizi să alegi un plan de slăbit să fii foarte atent(ă) dacă îndeplinește anumite condiții esențiale, pentru ca efectele să fie de durată dar, mai ales, pentru a nu te alege cu probleme de sănătate, în urma acestei experiențe.

De fapt, ideea unei cure este să-ți schimbi modul de alimentație iar, după ce ai slăbit, planul general să rămână cam același doar să crești treptat aportul caloric. Este singura modalitate sănătoasă pe termen lung. Așadar iată

3 principii pe care trebuie să le respecte cura de slăbire

1. Nu te înfometa

Cea mai mare greșeală este înfometarea. Vei ieși mai slăbit(ă) în primul rând din punct de vedere al sănătății. Desigur că pe termen scurt va funcționa dar, pe termen lung, va duce la încetinirea proceselor metabolice și te vei trezi că va trebui să mănânci din ce în ce mai puțin pentru a nu te mai îngrășa.

Ideală este rețeta: puțin și des. Eu recomand 5 mese pe zi, 3 pricipale și 2 gustări. Astfel nu vei mai ajunge să mănânci pe fond de foame avansată și deci să mănânci mai mult decât ai de fapt nevoie.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: cura de slăbire