x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ciocolata neagră, ajutor antiradiaţii pentru blonde

Ciocolata neagră, ajutor antiradiaţii pentru blonde

de Carmen Dragomir    |    16 Aug 2011   •   21:00
Ciocolata neagră, ajutor antiradiaţii pentru blonde

Persoanele cu pielea alba au un nou ajutor pentru protectia pielii. Mancarea poate fi la fel de importanta ca lotiunea de plaja. Potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii canadieni, amatorii de ciocolata nu se aleg doar cu multe calorii, ci si cu o protectie sporita impotriva razelor ultraviolete. Institut des Nutraceutiques et des Aliments Fonctionnels (INAF) a lansat o campanie de recrutare a femeilor care au pielea foarte alba, cu varste cuprinse intre 25 si 65 de ani. Cercetarea este in curs de derulare, insa alte cercetari realizate in Germania si in Marea Britanie au oferit deja indicii in acest sens. In plus, mai multe studii recente au su­gerat ca antioxidantii din alimente pot contracara efectele nocive ale soarelui si pot reduce semnificativ riscul bolilor de piele.

S-a constatat ca alimentele care sunt bogate in antioxidanti pot ajuta la reducerea nivelului de radicali liberi si pot proteja pielea de efectele razelor UV. Radicalii liberi generati de razele soarelui sunt principala cauza a arsurilor pielii, a imbatranirii premature si a producerii anumitor tipuri de cancer.

O data cu esantionul de persoane din Québec, din care au fost exclusi barbatii pentru a avea un profil hormonal mai omogen, rezultatul ar putea deveni un motiv de mare bucurie pentru fabricantii de ciocolata neagra autentica. Specialistii recomanda consumul a aproximativ 50 de grame de ciocolata neagra pe zi pentru a avea efectele scontate. Aveti grija insa la ciocolata cu lapte. Aceasta este complet inutila, laptele impiedica absorbtia substantelor bune.

Si alte alimente pot proteja de razele solare si de efectele lor negative. Fructele colorate, pestele, ceaiul verde si ceaiul negru, legumele cu frunze verzi sunt si ele indicate pentru protejarea pielii.

Pentru un bronz mai accentuat si pentru o piele sanatoasa, pe langa lotiunile cu factor de protectie ridicat, un mare ajutor in obtinerea unui aspect frumos al pielii il puteti gasi in alimentele bogate in antioxidanti.

×
Subiecte în articol: frumos și sănătos