x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ciocolata neagră, alimentul care protejează inima

Ciocolata neagră, alimentul care protejează inima

15 Mai 2016   •   08:20
Ciocolata neagră, alimentul care protejează inima

Este delicioasă şi (consumată în cantităţi moderate) este extrem de benefică pentru organism. Nu este simplu să găseşti un aliment care să posede ambele calităţi, totuşi ciocolata neagra oferă protecţie împotriva bolilor cardiovasculare, a diabetului şi combate efectul radicalilor liberi.

 

Ciocolata neagra este atât de sănătoasă graţie conţinutului ridicat de cacao, o plantă bogată în polifenoli, informează abc.es. Astfel, pentru a ne putea beneficii de beneficiile acestui desert, trebuie să o consumăm în varianta cât mai amară, adică cu cel puţin 70% cacao.

 

Ipoteza referitoare la efectele incredibile ale ciocolatei asupra inimii a fost prima dată formulată de medicul Norman Hollenberg. Acesta a constatat că locuitorii arhipelagului San Blas (Panama) aveau o dietă foarte bogate în sare, dar nu sufereau de hipertensiune şi nici de alte afecţiuni cardiovasculare. La o privire mai atentă, şi-a dat seama că un rol important în dieta lor îl juca ciocolata amăruie.

 

Astfel, au fost realizate numeroase studii amănunţite şi s-a ajuns la concluzia că ciocolata este un aliment sănătos, benefic inimii, dar şi sistemului nervos, îmbunătăţind capacitatea de concentrare.

 

În plus, ultimele cercetări au demonstrat că ciocolata cu un conţinut ridicat de cacao îmbunătăţeşte rezistenţa la insulină. Pentru a vă bucura de toate proprietăţile acestui aliment trebuie să consumaţi doar 20 de grame pe zi (două pătrăţele).

 

×