x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ciocolată şi vin pentru Sfântul Valentin

Ciocolată şi vin pentru Sfântul Valentin

de Irina Cristea    |    14 Feb 2012   •   16:42

Bomboanele din ciocolata si vinul rosu sunt pe nedrept considerate drept cele mai banale cadouri de Ziua Indragostitilor. Din contra, sunt exact ce recomanda doctorul, la propriu, pentru ziua de 14 februarie, adic` pentru Valentine's Day. Apelati la ele cu incredere, mai ales daca nu ati gasit inca un dar potrivit. Nu doar ca vor bucura inima persoanei iubite, ci o vor face si mai sanatoasa, transmite CNN.
Ciocolata si vinul rosu sunt marii castigatori ai celor mai recente studii despre efectele alimentatiei asupra sanatatii. O crecetare britanica recenta arata ca persoanele care consuma mai multa ciocolata decat media sunt cu aproape 30% mai putin expuse riscului de a face un atac vascular. Si nu e vorba doar de ciocolata neagra, ci si de cea cu lapte sau de biscuitii si prajiturile cu ciocolata. Asta pentru ca antioxidantii din deliciosul dulce reduc presiunea arteriala.
Cat despre vinul rosu, a devenit faimos drept aliatul inimii. E bun pentru circulatie si reduce riscul formarii cheagurilor de sange. "Magia" e garantata de un compus chimic aflat in coaja strugurilor - resveratrol. Oamenii de stiinta ii atribuie proprietati deosebite, printre care allecerarea metabolismului si, implicit, scaderea in greutate.
Fie ca este vorba despre ciocolata sau vin, toate avantajele si proproetatile sunt valabile, spun oamenii de stiinta, cu o conditie: consumul moderat.

×