x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cosite lungi cu extensii de par

Cosite lungi cu extensii de par

00 0000   •   00:00

Lungimea si volumul parului pot fi ajustate acum printr-o metoda moderna, dar si costisitoare: extensiile. Suvite din par natural sau artificial, cu un numar mai mare sau mai mic de fire, extensiile au la unul dintre capete un manson de silicon care se lipeste pe parul natural cu un cleste incalzit. "Metoda de aplicare a extensiilor nu prezinta nici un risc pentru parul natural. Nu se arde si nici nu se deterioreaza", precizeaza dr. Viviana Iordache, medic primar dermatolog.  

Pericole 
Extensiile se aplica la aproximativ un centimetru distanta de pielea capului si nu lipite de aceasta, pentru ca exista riscul ca mansonul de silicon, usor rigid, sa zgarie, sa irite si sa raneasca pielea capului. Ele nu se aplica nici la o distanta mai mare de un centimetru, intrucat o data cu cresterea parului natural, punctele de aplicare vor deveni vizibile si inestetice. Nu se recomanda aplicarea de extensii persoanelor cu par foarte scurt sau celor care au diferite afectiuni ale scalpului (ciuperci, caderea parului).  

Ingrijire 
Problema cea mai mare pe care o constituie extensiile de par este ingrijirea lor. "Nu doar aplicarea extensiilor este costisitoare, ci si ingrijirea lor. Pentru ca la periat exista riscul de a se rupe si o data cu ele sa se smulga si parul natural. De aceea, spalarea si vopsirea se fac numai la coafor, unde se foloseste o perie speciala, cu dinti rari", precizeaza dr. Viviana Iordache. Riscul smulgerii parului natural apare indeosebi atunci cand acesta creste si incepe sa se incurce, avand nevoie de pieptanare. Daca totusi optati pentru ingrijirea acasa, trebuie sa descurcati, sa spalati, sa uscati si sa coafati un astfel de par cu multa prudenta sau sa cereti ajutorul unei persoane din familie. Periatul se face pe parul ud, dupa ce, in prealabil, se aplica o masca pentru descurcarea parului. Indepartarea extensiilor se face numai la un salon de frumusete si nu prezinta riscuri, pentru ca nu se desfac prin tragere, ci cu ajutorul unei solutii speciale care topeste siliconul cu care sunt lipite.  

RECOMANDARI. Extensiile de par sunt de doua tipuri: naturale si sintetice, care folosesc imitatii de fire de par. Suvitele naturale au avantajul ca se pot vopsi si coafa la fel ca parul nostru natural si rezista pana la sase luni. Extensiile sintetice se pot vopsi numai in cateva culori pentru ca nu raspund la vopsea la fel ca parul natural. Se recomanda purtarea lor o perioada scurta. Si extensiile naturale, si cele sintetice se aplica si se intretin cu aceeasi prudenta.

×
Subiecte în articol: extensiile