x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cremă contur pentru ochi

Cremă contur pentru ochi

de Oana Antonescu    |    31 Mar 2009   •   00:00
Cremă contur pentru ochi
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Pielea din jurul ochilor, prin structura sa anatomică, este foarte sensibilă şi predispusă la deshidratare şi ridare timpurie. Această zonă necesită o îngrijire specială, dar din păcate sunt foarte puţine procedurile cosmetice şi chirurgicale de care poate beneficia.



O soluţie la îndemână o reprezintă cremele contur pentru ochi. "Crema de faţă nu ar trebui aplicată în jurul ochilor, fiindcă anumite substanţe pot irita aceste zone sensibile. Într-o cremă contur, concentraţia de esteri, parfumurile, coloranţii şi conservanţii este mai mică, iar în unele produse, cum sunt cele dermato-cosmetice (care se găsesc în farmacii), aceste substanţe nu există", potrivit medicului dermatolog Ana-Maria Dobrescu, de la Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti. Crema contur pentru ochi se deosebeşte de cea de faţă şi prin consistenţă. Prima este mai puţin cremoasă, fiindcă pielea de pe aceste zone este mai subţire şi substanţele active pot fi absorbite mai rapid.

Instrucţiuni de folosire
Cremele contur, ca şi cele de faţă, au diverse acţiuni: hidratante, anticearcăn, antirid. Tinerele pot folosi, zilnic sau o dată la două zile, o cremă hidratantă, care se aplică seara, după demachiere.

După vârsta de 35-40 de ani sunt recomandate cremele contur antirid, care se aplică de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, de la coada ochiului spre interior (spre nas). "Cremele contur trebuie utilizate preventiv, nu doar din momentul în care şi-au făcut apariţia ridurile. În asemenea cazuri, ele nu pot avea rezultate miraculoase", precizează medicul dermatolog Ana-Maria Dobrescu. Ele pot fi aplicate începând cu vârsta de 20 de ani, dar întotdeauna adaptate categoriei de vârstă. Majoritatea cremelor contur sunt o bază bună de machiaj, aşa încât poate fi folosit fondul de ten peste acestea. Specialistul recomandă cu precădere produsele dermato-cosmetice.

×
Subiecte în articol: cosmetica contur