x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Crema de noapte, la 30 de ani

Crema de noapte, la 30 de ani

de Gina Matei    |    20 Apr 2010   •   00:00
Crema de noapte, la 30 de ani
Sursa foto: /THINKSTOCK

Hrăneşte, protejează şi regenerează pielea. Acesta este rolul cremei de noapte. Însă misiunea cremei este îndeplinită cu succes cu condiţia să fie aplicată corect, dar mai ales să fie aleasă în concordanţă cu necesităţile pielii.

PROGRAM DE ÎNGRIJIRE
"Până la 30 de ani, folosirea cremei de noapte este inutilă", spune Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med. De la 30 de ani, aplicarea cremei de noapte ar trebui să intre în rutina programului de îngrijire a tenului. În acest sens, este convingătoare explicaţia specialistului nostru. "De la această vârstă încep să apară primele riduri. Este vârsta la care pielea începe să piardă din elasticitate şi să capete un aspect tern."

Ce aduc cremele de noapte? Substanţe active pe care pielea le absoarbe în timpul somnului. Aşadar, crema de noapte ajută tenul să capete un aspect mai ferm şi mai luminos.

DEOSEBIRI
Ce diferenţiază o cremă de zi de una de noapte? În primul rând, deosebirea este dată de ingrediente. Cremele de zi au o textură mai lejeră, conţinând ingrediente hrănitoare, ce protejează pielea de razele solare dăunătoare UVA şi UVB. Cremele de noapte conţin ingrediente nutritive şi antirid care stimulează regenerarea celulară. De asemenea, cremele de noapte au o consistenţă mai mare şi nu oferă factor de protecţie solară. Aşadar, citiţi cu atenţie eticheta!

ÎN FUNCŢIE DE VÂRSTĂ
Specialistul nostru vă sfătuieşte să vă alegeţi crema în funcţie de vârstă. La 30 de ani optaţi pentru cremele de noapte care conţin retinol, colagen, aminoacizi, ceramide şi vitamine.
Dacă aveţi 40 de ani, specialistul nostru vă recomandă cremele de noapte cu efect antirid. Efectul antirid este garantat de: colagen, retinol, ceramide, peptide, panthenol, lipide, extracte de soia, uleiuri esenţiale şi vitamine.

MOD CORECT DE APLICARE
Înainte de aplicarea cremei de noapte, este indicat ca tenul să fie demachiat. Se va lua o cantitate suficientă de cremă cu vârfurile degetelor şi se va aplica pe faţă, evitând zona ochilor. Pentru obţinerea unor rezultate şi mai bune, este indicată folosirea cremei de zi şi de noapte de la acelaşi producător.

 

Sfatul medicului
Medicul Viviana Iordache vă sfătuieşte să nu alegeţi niciodată o cremă prea grasă, pentru că va îmbâcsi tenul. Aşadar, indiferent de tipul pielii, alegeţi o cremă cu o textură uşoară, hipoalergenică şi fără parfum.

×
Subiecte în articol: cosmetica