x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cu bronzul în toamnă

Cu bronzul în toamnă

de Gina Matei    |    07 Sep 2010   •   00:00
Cu bronzul în toamnă
Sursa foto: /Thinkstock

Aţi obţinut un bronz frumos. Nu vă rămâne decât să îl întreţineţi. Iată câteva recomandări care vă pot ajuta să vă bucuraţi de aspectul plăcut al pielii şi de culoarea ciocolatie a acesteia.


HIDRATAREA
Primul secret al "conservării"  bronzului este hidratarea. Cu cât pielea este mai hidratată, cu atât se exfoliază mai puţin. Chiar dacă eşti adepta băilor fierbinţi şi dese, dacă îţi doreşti un bronz de lungă durată, indicat ar fi să le înlocuieşti cu duşurile scurte, cu apă călduţă. De asemenea, renunţă la săpunurile şi la gelurile de duş exfoliante.

În ceea ce priveşte frecvenţa, este recomandat să faci duş după fiecare baie în mare sau piscină, pentru a îndepărta de pe piele urmele de sare sau de clor. Acestea usucă pielea, iar o piele deshidratată se exfoliază mult mai uşor.

Loţiunile "după plajă" nu sunt de prisos. Acestea sunt mai potrivite pentru piele decât crema de corp obişnuită. Viviana Iordache, medic specialist dermatolog, vă sfătuieşte să alegeţi loţiunile de "după plajă", care au în compoziţie vitaminele A, C şi E, pentru că ele ne protejează de efectele negative ale soarelui.

Hidratarea exterioară trebuie completată cu hidratarea din interior. Aşadar, nu uita de sfatul specialiştilor, conform cărora trebuie să bei cel puţin doi litri de apă. Nu uita nici de consumul fructelor!


RENUNŢAREA LA EPILAREA CU CEARĂ
Într-adevăr, epilatul cu ceară îţi păstrează pielea netedă şi mătăsoasă mai mult timp. Dar, din păcate, cu această metodă nu îndepărtezi doar firele de păr nedorite, ci şi stratul superficial de piele, ceea ce înseamnă tocmai bronzul pe care te-ai străduit să îl obţii şi pe care ţi l-ai dorit cât mai rezistent. Specialistul nostru îţi propune ca, în locul epilatului cu cerară, să foloseşti aparatul electric sau crema de epilat.


BETACAROTEN

Mănâncă morcovi, roşii, caise, piersici, pepene galben, afine, fructe de pădure şi spanac. Coloranţii naturali din aceste legume şi fructe conferă pielii o nuanţă aurie. Mai mult, sunt bogate în betacaroten, element care asigură protecţia pielii de acţiunea nocivă a razelor soarelui, conservând bronzul obţinut peste vară.

×
Subiecte în articol: cosmetica