x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cu ochii pe florile şi frunzele de tei

Cu ochii pe florile şi frunzele de tei

de Gina Matei    |    17 Aug 2010   •   00:00
Cu ochii pe florile şi frunzele de tei
Sursa foto: /THINKSTOCK

După o noapte albă, după ce aţi stat ore la rând în faţa calculatorului sau pentru că nu aţi purtat ochelari de soare, apare senzaţia de ochi obosiţi. Pentru a ameliora această senzaţie, se amestecă flori de tei şi flori de soc în cantităţi egale. 80 de grame din acest amestec se fierb într-un litru de apă, timp de 15 minute. Se aplică sub formă de comprese pe ochii iritaţi şi obosiţi. Dar aceste comprese sunt binevenite şi pentru ochii care lăcrimează uşor, adaugă doctor Cristina Bălănescu. Compresele trebuie păstrate pe ochi 20 de minute.

TEN CUPEROZIC
Se fierb 35 grame de flori uscate în 500 mililitri de apă. Preparatul se foloseşte după 10 minute. Se tamponează cu această infuzie zonele cuperozice, zonele cu erupţii cutanate sau locurile cu inflamaţii dureroase.

BĂI
Doctorul Cristina Bălănescu recomandă baia cu decoct de tei pentru un somn liniştitor, eliminarea stresului şi catifelarea pielii. Un kilogram de frunze de tei şi trei litri de apă se fierb un sfert de oră şi, apoi, se adaugă în cada de baie. Specialistul nostru recomandă aceste băi şi copiilor.

TEN STRĂLUCITOR
Secretul unui ten tânăr şi frumos se poate ascunde într-o infuzie din flori de tei. Aceasta se pregăteşte foarte uşor. Într-un pahar de apă fierbinte se pune o mână de flori de tei, se acoperă paharul şi se lasă la infuzat 15 minute, după care se adaugă un sfert de linguriţă de miere. Umeziţi-vă faţa şi gâtul cu preparatul obţinut. Puteţi repeta această procedură de două ori pe săptămână.

TEN PALID
Din varii motive, tenul a devenit tern. În acest caz, specialistul nostru recomandă compresele fierbinţi din flori de tei, hamei şi mentă. O lingură din amestecul de plante se pune într-un pahar cu apă fierbinte, se lasă la infuzat, apoi se strecoară. Se aplică pe faţă comprese. Acestea se vor lăsa să acţioneze aproximativ 10 minute. Operaţiunea poate fi repetată de câte ori consideraţi că este necesar.

×
Subiecte în articol: cosmetica