x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum gătești și păstrezi legumele și fructele ca să-și păstreze calitățile nutritive

Cum gătești și păstrezi legumele și fructele ca să-și păstreze calitățile nutritive

de Andreea Sava    |    17 Feb 2017   •   14:00
Cum gătești și păstrezi legumele și fructele ca să-și păstreze calitățile nutritive
Sursa foto: FOTO: pinterest.com

Toată lumea vă va spune cât de sănătos e să mănânci fructe și legume dar nu vă spune nimeni CUM trebuie să le mănânci.

De asemenea, există o mare dezbatere dacă nu cumva gătite își pierd toate calitățile și te alegi doar cu fructoza și caloriile.

Lucrurile, ca de obicei în viață, nu albe sau negre, nici în problema asta. Adică în unele cazuri e adevărat dar mai sunt și soluții.

Iată ce spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi despre cum se gătesc fructele și legumele ca să beneficiați de calitățile lor nutritive. Și, am mai spus și o repet, am mare încredere în dumnealui, în materie de nutriție.

1. Cel mai bine e să le mâncați crude

Așa au cel mai mare aport de vitamine. Dacă țineți neapărat să le preparați, atunci consumați-le fierte la abur (cu cât fierberea este mai îndelungată și în mai multă apă, cu atât își pierd mai mult vitaminele și mineralele) sau pe grătar.

Nu coapte sau înăbușite, fiindcă gătirea la peste 40 de grade Celsius duce la pierderea vitaminelor, enzimelor și a proprietăților antioxidante. În niciun caz prăjite. Pe lângă faptul că dispar vitaminele, mineralele și antioxidanții, vor câștiga grăsimi și, în consecință, mai multe calorii.

Articolul complet, pe andreeasava.ro

×