x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum iţi poti salva părul după o vară caniculară

Cum iţi poti salva părul după o vară caniculară

19 Aug 2015   •   13:41
Cum iţi poti salva părul după o vară caniculară

După o vară de soare, părul tău arată lipsit de viaţă şi de culoare. Nu vrei să-l tunzi, deci ce e de făcut?

Soarele nu-ţi bombardează doar pielea cu raze ultraviolete, ci şi părul, în egală măsură. Nu te mira dacă îl vezi deshidratat, uscat şi decolorat. Firele devin casabile, greu de pieptănat şi de aranjat. Aşa că la sfârşitul verii trebuie să evaluăm pagubele - în faţa oglinzii - şi să restaurăm - la coafor, dar şi în propria baie de acasă.

Specialiştii în probleme capilare recomandă în perioada verii folosirea şampoanelor şi a măştilor hidratante din gama solară (specificată pe etichetă), care ajută la menţinerea supleţii părului, a culorii, a nivelului său de hidratare. Există o mulţime de produse care îţi vin în ajutor, de la balsamuri şi măşti de păr pe care le foloseşti la fiecare spălat până la serumuri şi uleiuri pentru tratamentul vârfurilor despicate, pe care le aplici în fiecare dimineaţă timp de două-trei luni, ca să refaci ceea ce soarele a distrus pe perioada sezonului festival. Desigur, există ac - sau mai bine zis foarfecă - pentru cojocul vârfurilor deteriorate, iar coafeza ştie cât să elimine din părul tău decolorat, ca să-l facă să-şi revină.

Există sprayuri speciale cu factori de protecţie împotriva razelor ultraviolete, care au şi rolul de a regenera părul, nu doar de a proteja.

Adevăruri bine de ştiut

Ştim deja că razele UVA/UVB trec prin haine, prin geamuri, prin caroseria maşinii, prin pânză umbrelei. De aici, o concluzie logică: nu e suficient să ne protejăm din clipa în care am ajuns pe plajă şi ne-am dezbrăcat. Ci şi dacă lucrăm în dreptul unei ferestre aflate în plină bătaie a soarelui, dacă mergem la cumpărături în mijlocul zilei, dacă mergem în parc, la un drum lung cu maşina.
Crema de protecţie trebuie aplicată pe piele înainte de a ieşi din casă, înainte de a îmbrăca un costum de baie sau o rochie lungă. Hainele ne acoperă de ochi iscoditori şi de raze care ard, dar nu ne scapă de efectele nocive ale razelor ultraviolete. La fel şepcile sau pălăriile, ne salvează de la insolaţie, dar atât. Rezultatele „neglijenţei” se văd imediat, pentru că sfârşitul verii te prinde cu părul uscat, decolorat şi fără viaţă.

Trebuie să fii atentă la faptul că unele medicamente produc reacţii de fotosensibilizare (de exemplu: diureticele, unele antihistaminice şi chiar unele

anticoncepţionale). De asemenea, e mai înţelept să renunţi la alcool în favoarea apei plate şi a sucurilor naturale, cel puţin în timpul zilei, cât te vânturi prin soare.


Nu-ţi permiţi tratamente scumpe care să reducă deteriorarea părului? Uleiul de măsline îţi va oferi o mai bună hidratare a părului, cheia pentru a evita neplăcerile unui păr casant, degradat, cu mătreaţă. Masează scalpul cu ulei de măsline timp de câteva minute, apoi acoperă capul cu o cască de duş din plastic şi lasă uleiul să acţioneze pentru 30 de minute, după care şamponează ca de obicei. Fă această operaţie o dată pe săptămână, timp de o lună sau două, şi vei avea un păr ca de mătase.
 
Sursa revistafelicia.ro

×
Subiecte în articol: păr canicula