x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum îţi protejezi tenul pe timp de vară

Cum îţi protejezi tenul pe timp de vară

28 Mai 2019   •   20:30
Cum îţi protejezi tenul pe timp de vară

Dacă vrei ca pielea ta să nu sufere de razele soarelui urmeaza cateva sfaturi utile pentru a o proteja.

Sezonul estival va începe în curând si cei mai multi dintre noi ne vom petrece marea majoritate a timpului liber la plaja sau la piscina la soare. Stim foarte bine ca soarele este din ce in ce mai periculos.

Medicii dermatologi ne recomanda sa fim foarte zgarciti cu expunerea la soare, mai ales intre orele de foc ale dupa-amiezii, cand soarele este considerat a fi cel mai puternic si mai nociv pentru pielea noastra.

Aplică protecţie solară

Crema de faţă cu protecţie solară este absolut necesară în sezonul cald.  Întotdeauna alege o cremă cu factor de protecţie UVA, dar şi UVB, pentru o protecţie mai mare. 

Evită orele când soarele arde cu putere

Limitează să îţi expui faţa radiaţiilor UV în intervalul 10-16.

Hidratează

Aplică dimineaţa o cremă de  faţă hidratantă în locul unei baze de machiaj. În acest fel, radiaţiile puternice nu mai pătrund adânc în piele. 

Produse de make-up cu factor de protecţie

Cele mai bune produse pentru machiaj sunt cele care au protecţie solară, precum fondul de ten cu factor de protecţie SPF.

Nu-ţi mai bronza faţa

Bronzarea tenului este cea mai mare greşeală pe care o facem. Nu numai că tenul va îmbătrâni prematur dacă îl expui radiaţiilor solare în mod repetat, însă creşte şi riscul de cancer de piele.

www.kudika.ro

 

×