x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum să mănânci ciocolată fără să te îngrași

Cum să mănânci ciocolată fără să te îngrași

de Andreea Sava    |    21 Noi 2016   •   19:40
Cum să mănânci ciocolată fără să te îngrași
Sursa foto: FOTO: pinterest.com

Am ales ciocolata pentru că am constatat că este cea mai populară dintre dulciuri. Eu sunt o norocoasă, recunosc, din punctul ăsta de vedere. Nu mor după ciocolată, am mai degrabă o problemă cu patiseria.

Și prima veste bună pe care v-o pot da este că problema voastră cu ciocolata este mai puțin gravă decât a mea. :)) Dacă veți dori, voi vorbi separat și despre dulciuri, în general, cum să le mâncați și totuși să arătați bine.

Dar să revenim la ciocolată. În sine, aceasta este benefică pentru organism. Ca orice alt produs din ziua de astăzi, însă, discuția se complică așa că vă voi da câteva indicii care vă vor ajuta nu doar să nu vă îngrășați ci să vă protejați și sănătatea, ceea ce este mult mai important.

1. Să aibă conținut cât mai mare de cacao

Peste 70%. Ciocolată neagră, adică. Aceasta este cea mai “curată” ciocolată, ca să mă exprim plastic. Pe lângă faptul că are încărcătură glicemică mai mică, nu prea conține nici conservanți, pentru că trebuie să avem și asta în vedere.

Și aceasta, însă, trebuie consumată cu măsură. Câteva pătrățele sunt chiar benefice pentru sănătate și siluetă. Este foarte sățioasă, accelerează arderile, datorită teobrominei pe care o conține, plus multe vitamine și minerale necesare organismului.

Atenție, însă, fiindcă și ciocolata neagră vine cu multe calorii, peste 500 la 100 g. Deci măsura este foarte importantă.

Citeşte articolul complet, pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: ciocolata andreea sava ingrasat