x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum să te apuci de făcut mișcare. Ghid pentru sedentari fără speranță

Cum să te apuci de făcut mișcare. Ghid pentru sedentari fără speranță

de Andreea Sava    |    14 Sep 2016   •   23:30
Cum să te apuci de făcut mișcare. Ghid pentru sedentari fără speranță

Nu e niciodată prea târziu ca să te apuci de făcut mișcare. Pentru nimeni! Nu este doar pentru sportivi de performanță. Sportul nu este doar bun pentru sănătate dar poate fi chiar foarte distractiv. Sigur poți găsi ceva care-ți place și mai ales cei cu multă muncă de birou ar trebui să facă un minim de mișcare.

Da, știu că este o schimbare foarte greu de făcut dar nu este imposibil. Iată câteva metode ca să începi ușor, ușor să prinzi gustul.

1. Alege-ți ceva ce ți-ar plăcea

Există o sumedenie de forme de a face mișcare. Acum e la modă să alergi dar știu cât de greu e să te apuci de asta când stai deja de vreo 30 de ani pe canapea și-ți mai și place să fumezi. Dar există și alte lucruri de făcut pe lume: cursuri de dans într-o mie de variante inclusiv balet și ce femeie nu s-a visat măcar o dată balerină, arte marțiale, săli cu programe care mai de care mai variate, pole fitness, adică fitness la bară, care te poate ajuta și în alte activități plăcute :), înot, arte marțiale și tot așa.

2. Începe cu exerciții care nu-ți perturbă programul

Lipsa de timp este cel mai des motiv invocat pentru a justifica sedentarismul. Dar, de exemplu, când te uiți la TV, nu trebuie neapărat să stai scândură pe canapea. Poți, în același timp, să te și miști. Poți să faci exercițiile astea...

Articolul complet & VIDEO, pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: sedentarism sedentar miscare exercitii ghid