x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum scăpăm de balonare prin trei mişcări de masaj

Cum scăpăm de balonare prin trei mişcări de masaj

de Sînziana Stancu    |    09 Ian 2012   •   21:00
Cum scăpăm de balonare prin trei mişcări de masaj

Abdomenul are tendinta sa se umfle la primul 'stimulent' alimentar si sa-ti strice talia tocmai cand ar trebui sa arati mai bine si sa ai o tinuta impecabila? Problema se poate rezolva rapid prin cateva miscari circulare de masaj, facute cu mana, in sensul acelor de ceasornic, care pun bazele starii de bine.

Dupa aceasta pregatire, se trece la masajul specific, ce stimuleaza tran­zitul intestinal. Masajul se executa in pozitie intins pe spate cu genunchii indoiti si talpile sprijinite pe podea. Sub fese se asaza o perna.

Se incepe cu un exercitiu ce consta in 'fixarea' unui punct pe abdomen, situat la o distanta de trei degete deasupra ombilicului. Se asaza palmele in aceasta zona, se apasa abdomenul cu degetele si se 'trage' astfel de piele spre exterior. De fapt, degetele aluneca pe abdomen inspre exterior, in timp ce se face o miscare de inspiratie adanca. Apoi se expira. Se repeta aceste miscari de trei ori. Se face o pauza, apoi se repeta aceleasi miscari pornind dintr-un alt punct, situat la jumatatea distantei dintre cel precedent si buric. Se repeta acest exercitiu tot de trei ori, apoi se procedeaza la fel ca in exercitiile precedente, dar chiar deasupra buricului.

Al doilea exercitiu consta in plasarea palmelor pe abdomen, sub buric, cu degetele formand un 'V' si marginea palmelor sprijinita pe oasele bazinului. Se apasa usor ab­do­me­nul cu degetele in timp ce se inspira adanc, apoi se expira. Se repeta exercitiul de cinci ori.

Pentru al treilea exercitiu se asaza palmele ambelor maini sub sirul stang al coastelor. Se apasa aceasta parte a abdomenului in timp ce se inspira, ca si cum ati vrea sa bagati varfurile degetelor sub coaste, apoi se expira. Se repeta exercitiul de patru ori, apoi se face la fel si in partea dreapta.

×
Subiecte în articol: frumos și sănătos