x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos De ce ai celulită chiar dacă ești slabă și 5 pași ca să scapi de ea

De ce ai celulită chiar dacă ești slabă și 5 pași ca să scapi de ea

18 Iul 2018   •   20:50
De ce ai celulită chiar dacă ești slabă și 5 pași ca să scapi de ea

Multe persoane care au o siluetă subțire au senzația că este suficient să slăbească pentru a avea un corp frumos, ca-n reviste. Cât se poate de greșit. După părerea mea, o femei slabă și pe care tremură carnea, mai ales după o anumită vârstă, arată mai rău decât una mai plinuță.

Cu siguranță ați observat la plajă multe femei slabe și unele chiar foarte tinere care au celulită. Adevărul, crunt zic eu, despre celulită e că mai toate femeile o au și asta pentru că, genetic, femeile sunt predispuse la așa ceva. Pe bărbați îi ajută testosteronul.

Cele mai multe femei o au doar că unele reușesc să o facă să nu fie vizibilă. Iar cheia este o dietă curată și echilibrată combinată cu mișcare. Adică un stil de viață cât de cât pus în ordine. Pentru că, n-o să vă mint, nu există o soluție definitivă la această problemă.

Dar să trec și la soluții, până nu devine prea deprimant acest articol. :)) Iată, așadar

5 pași pentru a scăpa de celulită

1. Bea multă apă

Hidratarea este esenţială pentru organism. Fiecare celulă din corpul tău are nevoie de apă pentru a funcţiona corect. Spun asta aproape la fiecare postare pentru că e foarte important.

Pielea are nevoie de apă ca să-şi păstreze elasticitatea, muşchii au nevoie de apă pentru a se tonifia. Iar hidratarea se face cu apă sau ceai, nu cu sucuri, cafea sau orice altă băutură îți vine în minte.

Există diverse păreri cu privire la cantitatea optimă pe care trebuie să o bei. De la 2-3 L pe zi, până la 30 ml/kg corp. Desigur dacă faci efort sau temperaturile sunt ridicate, trebuie să creşti şi consumul de apă.

2. Alimentele prietene şi Omega 3

Prăjelile nu au ce căuta în viaţa ta dacă vrei să nu ai celulită. Nici alimentele de tip fast food, ronţănelele de orice fel, cărnurile procesate, excesul de zahăr rafinat şi sare, băuturile carbogazoase. Nu este atât de groaznic pe cum pare la prima vedere. De exemplu, mănâncă pâine integrală în loc de albă. Dar cu măsură.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: celulita