x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos De ce e bine să mănânci linte

De ce e bine să mănânci linte

27 Mai 2019   •   21:10
De ce e bine să mănânci linte

Datorită conţinutului bogat în nutrienţi, proteine și vitamine lintea are numeroase beneficii pentru organism. După ce o vei introduce în alimentaţie, ea te va ajută să îți menții organismul sănătos și să te bucuri de o dietă echilibrată.

O cană de linte are foarte puţine calorii. Conform specialiştilor de la Naturalfoodseries.com, într-o cană gătită de linte există 250 – 300 de calorii și 23 – 25g de carbohidrați. Mai mult, în aceeaşi cantitate găsim 4-9g de fibre, 12g proteine, 90% din recomandarea zilnică de acid folic, 56% din doza de cupru, 51% din cea de fosfor, 49% din cea de mangan, 37% din doză de fier, 23% din doza de zinc, 21% din cea de vitamina B6 și 21% din cea de potasiu.

Scade colesterolul

În acelaşi timp, lintea te ajută să reduci nivelul de colesterol din organism datorită conținutului mare de fibre. Odată ce ai redus nivelul colesterolului din sânge, vei reuși să miscorezi și riscul unor boli de inima. Pe de altă parte, acidul folic scade nivelul de homocisteina, iar magneziul ajută la bună circulație a sângelui prin organism.

Mai puţin zahăr în sânge

Datorită fibrelor pe care le conţine lintea te ajută să îți păstrezi scăzut nivelul de zahăr din organism. Fibrele solubile captează carbohidrații, încetinesc digestia și mențîn scăzut nivelul de zahăr din organism. Astfel, lintea devine un aliment bun pentru cei bolnavi de diabet sau cei care au probleme cu glicemia.

Sursă de energie

Lintea este una dintre legumele care cresc energia și arderea caloriilor, datorită fibrelor și carbohidraților din componentă. Mai mult decât atât, conținutul mare de fier este important pentru transmiterea oxigenului la nivelul organismului, pentru producția de energie și pentru metabolism. Cei care doresc să scadă în greutate trebuie să consume linte, deoarece  aduce în organism minerale importante, vitamine din complexul B, proteine complete fără aport de grăsimi.

 

 

Lintea este o sursă importantă de proteine vegetale pentru toată lumea, mai ales pentru vegetarieni. Chiar dacă par puține calorii într-o singură cană, lintea îți conferă o stare de sățietate și te ajută să te saturi mai ușor după o masă.

×
Subiecte în articol: linte