x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos De ce e bun spanacul în timpul sarcinii

De ce e bun spanacul în timpul sarcinii

16 Ian 2017   •   21:02
De ce e bun spanacul în timpul sarcinii

Nu neglija consumul de spanac în timpul sarcinii, deoarece acesta conține acid folic, un nutriment extrem de important în dezvoltarea creierului fătului, scrie mami.ro.

Acidul folic este o formă de vitamina B al cărui rol este de a ajuta la formarea corectă a creierului fătului și măduvei spinării.

Lipsa aportului de acid folic poate conduce la defecte de tub neural, care la naștere se pot manifesta sub forma unor boli precum spina bifida și anencefalia.

Este recomandat consumul a 600 mcg de acid folic pe zi. O porție de 180 de grame de spanac gătit conține 262,8 mcg de acid folic, iar 80 de grame de spanac crud conțin 154 mcg. Gătirea rapidă a spanacului va face ca fierul conținut de acesta să fie mai ușor absorbit de organism. Ideal este, însă, să fie consumat în stare crudă.

De ce este recomandat să consumi sardine în timpul sarcinii
Sugestie de consum

Adaugă spanac în tocana de legume, cu puțin timp înainte ca aceasta să fie gata, și vei beneficia de toate nutrimentele conținute de acesta. Foarte gustoasă este și salata din frunze tinere de spanac crud!

×
Subiecte în articol: spanac fier sarcina gravida