x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos De ce este bine sa mergem la sauna!

De ce este bine sa mergem la sauna!

08 Mai 2018   •   16:41
De ce este bine sa mergem la sauna!

Persoanele care frecventeaza sauna sunt, deseori, intrebate daca aceasta procedura nu dauneaza starii de sanatate. Au raspuns cercetatorii finlandezi, potrivit carora mersul regulat la sauna reduce riscul de infarct.

 

Potrivit unui ultim studiu pe aceasta tema, persoanele care merg la sauna de patru-sapte ori pe saptamana, sunt cu 61% mai putin expusi unui atac de cord comparativ cu cei care nu urmeaza aceasta procedura decat o data, cel mult de doua ori in decurs de sapte zile.

Pentru cei care se opresc la sauna de doua sau trei ori, riscul unui infarc scade cu 14%.

Studiul a fost elaborat pe baza unui amplu experiement la care au participat 1600 de finlandezi cu varste cuprinse intre 53 si 74 de ani. A fost pentru prima data cand oamenii de stiinta au stabilit o legatura intre sauna si atacurile de cord.

"Rezultatele cercetarilor noastre arata fara drept de tagada ca sauna, unde oamenii se relaxeaza, se linistesc, are un efect benefic asupra starii de sanatate a vaselor de sange si a inimii. De asemenea, vizita la sauna scade presiunea arteriala, ceea ce este, iarasi, foarte bine pentru buna functionare a inimii", se arata in respectivul studiu.

×