x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos De la Monaco via Bucureşti

De la Monaco via Bucureşti

de Oana Georgescu    |    17 Ian 2010   •   00:00
De la Monaco via Bucureşti
Sursa foto: /Hotel Carol

În superbul decor al Hotelului Carol din Bucureşti s-a desfăşurat "Best Flower Designers Exhibition" - prima expoziţie-concurs dedicată celor mai buni designeri florali.



Evenimentul, aflat sub înaltul patronaj al Majestăţii Sale Regina Ana a României, a beneficiat de 12 designeri şi ateliere care şi-au expus lucrările şi au concurat la trei categorii: "Aranjamente din flori şi plante uscate", "Compoziţii florale" şi "Buchete". Majestatea Sa Regina Ana a vizitat expoziţia, i-a felicitat pe designerii florali expozanţi pentru creativitatea si originalitatea compoziţiilor. Nu numai atât, le-a oferit acestora un album despre istoria Coroanei Regale Române cu semnătura Majestăţii Sale, înnobilând, de asemenea, cu semnătura sa diplomele tuturor laureaţilor. Lucrările prezente în concursul care a durat trei zile au fost jurizate de personalităţi publice marcante, care au manifestat de-a lungul anilor interes şi pasiune pentru design, estetică şi artă, cum ar fi profesor Dan Vucicovici (şeful Catedrei de Formă, Cromatică şi Design al Institutului de Arhitectură "Ion Mincu") sau Sylvia Barbara Schlie Petre (proprietara hotelului şi gazda expoziţiei). "Această expoziţie-concurs este deja considerată «sora» celebrelor evenimente destinate artiştilor florişti din Regatul Unit al Marii Britanii şi mai ales din Principatul de Monaco", a spus Cristina Turnagiu Dragna, Brand Ambassador.

Elegant
Demn de remarcat este şi faptul că participarea în concurs a designerilor şi a atelierelor florale a fost gratuită. Pentru prima ediţie nu au fost impuse restricţii asupra temei, a cromaticii, mărimii sau tehnicii de execuţie a lucrărilor, lăsând autorilor deplina libertate de creaţie.    

Pe lângă faptul că a fost considerată un interesant act de cultură, expoziţia (începând din acest an, concursul va fi naţional) a fost considerată şi un pas înainte în ceea ce priveşte finalizarea demersului de introducere în nomenclatorul de meserii a meseriei de designer floral. Astfel, totul s-a materializat într-un eveniment unic, elegant, iar creaţiile artiştilor au fost incluse în categoria "floral art".

×
Subiecte în articol: stare de lux