x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Demachiante pentru bărbaţi

Demachiante pentru bărbaţi

de Steluta Indrei    |    15 Ian 2008   •   00:00

Demachierea nu este rezervată doar femeilor. Şi tenul bărbaţilor acumulează pe parcursul zilei impurităţi. Secreţia de sebum, transpiraţia, poluarea lasă urme pe tenul tuturor. De aceea, produsele de curăţare a feţei sunt recomandate şi bărbaţilor.

Demachierea nu este rezervată doar femeilor. Şi tenul bărbaţilor acumulează pe parcursul zilei impurităţi. Secreţia de sebum, transpiraţia, poluarea lasă urme pe tenul tuturor. De aceea, produsele de curăţare a feţei sunt recomandate şi bărbaţilor. Ei au la dispoziţie o gamă variată de cosmetice: săpunuri, geluri de purificare a tenului, chiar şi lapte demachiant sau produse pentru exfolierea pielii.

Curăţarea pielii în profunzime de două ori pe zi îi ajută pe bărbaţi să-şi păstreze un ten sănătos. Medicul dermatolog Viviana Iordache de la Clinica MikoMed le sugerează celor care au îndoieli cu privire la necesitatea curăţării pielii să facă un simplu test: seara să-şi şteargă faţa cu un tampon de vată ume­zit. Astfel vor putea observa cum tamponul imaculat va deveni negru.

 

Exces de sebum

Bărbaţii au un nivel al testosteronului de zece ori mai mare decât al femeilor. Acesta este motivul pentru care pielea bărbaţilor este mai groasă decât a femeilor şi produce de două ori mai mult sebum şi secreţii sudoripare. Pentru a îndepărta acest exces de sebum şi tra­n­spiraţie, bărbaţii pot folosi dimineaţa şi seara un săpun special pentru faţă. Acesta are însă un dezavantaj. Nu poate fi folosit de cei cu pielea sensibilă, cu tendinţă spre uscare. Oricum, bărbieritul şi produsele after-shave (majoritatea pe bază de alcool) au o acţiune agresivă asupra pielii. Dacă la acestea se mai adaugă şi utilizarea săpunului, atunci pielea se poate deshidrata şi irita. Pentru a-şi proteja tenul, bărbaţii pot folosi geluri de curăţare sau lapte demachiant. Datorită proprietăţilor antiseptice, aceste produse curăţă eficient pielea fără a o deshidrata.

 

Pori dilataţi

Din cauza excesului de sebum, bărbaţii au porii dilataţi. Iată cum explică dr Viviana Iordache apariţia acestor mici cicatrice la nivelul tenului: “Fiecărui por îi corespunde o glandă sebacee. Când aceasta se evacuează, porul se deschide şi aşa rămâne. Cu cât volumul glandei sebacee este mai mare, cu atât aceasta se deschide mai uşor. Cum mulţi bărbaţi au glande sebacee cu un volum mare, ei sunt predispuşi la dilatarea porilor”. Odată dilataţi, porii nu se mai închid niciodată.

 

EXFOLIEREA PIELII. Cei care au tenul cu pori dilataţi este bine să facă săp­tămânal un gomaj. În acest scop, şi bărbaţii pot utiliza produse de exfoliere. Cu ajutorul parti­culelor abrazive conţinute de aceste produse sunt eliminate celulele moarte şi impurităţile. În felul acesta, sunt prevenite astuparea porilor şi formarea coşurilor.

×
Subiecte în articol: cosmetica