x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Demachiere ca la carte

Demachiere ca la carte

de Steluta Indrei    |    21 Oct 2012   •   00:13
 Demachiere ca la carte
Sursa foto: Vitalii Gubin/Getty Images/iStockphoto

Machiajul face parte din ritualul zilnic al multor femei. Suntem obişnuite să acordăm atenţie acestui moment în fiecare dimineaţă, dar uneori uităm că trebuie să avem cel puţin aceeaşi grijă de tenul nostru şi seara, înainte de culcare. Demachierea devine adesea o corvoadă sau un gest făcut în grabă. Consecinţele nu întârzie să apară: urmele de machiaj şi impurităţile rămase pe piele blochează porii, la nivelul cărora se acumulează sebum. Aşa apar coşurile, punctele negre, iritaţiile, care duc la un aspect neîngrijit al tenului. Pentru a evita apariţia acestor probleme, regula de aur este demachierea corectă. Care sunt paşii unei demachieri ca la carte aflăm de la medicul dermatolog Viviana Iordache.

1. Produsul demachiant trebuie ales în funcţie de ten. Demachierea tenului gras se face cu un gel sau o spumă ce necesită clătire cu apă, după care se aplică o loţiune tonică. Pentru tenul uscat este recomandat laptele demachiant sau crema. Pentru tenul mixt este ideal demachiantul sub formă de soluţie micelară, care nu încarcă zonele grase (cum ar face laptele demachiant) şi nici nu usucă zonele deshidratate (precum gelurile de curăţare cu apă).

2. Pentru ochi se va folosi obligatoriu un produs demachiant specific acestor zone sensibile. Se utilizează câte o dischetă demachiantă pentru fiecare ochi.

3. Pentru ten, aplicaţi produsul demachiant cu generozitate şi efectuaţi mişcări blânde, circulare şi ascendente, în mod repetat. Este posibil să nu fie suficientă o singură aplicare a demachiantului. Repetaţi operaţiunea până când discheta este curată. Aplicaţi apoi loţiunea tonifiantă, iar la final crema hidratantă.

4. Utilizaţi produse fără alcool şi cu cât mai puţine ingrediente de genul parabeni, parfumuri sintetice etc.

5. Nu uitaţi că şi gâtul are nevoie de aceeaşi îngrijire ca şi tenul: demachiere, tonifiere, hidratare.

6. Efectuaţi demachierea dimineaţa şi seara, chiar dacă nu folosiţi machiaj. Curăţarea tenului este necesară înaintea aplicării cremei de zi sau de noapte.

7. Nu vă spălaţi faţa cu săpun, acesta nu este un produs cosmetic destinat îngrijirii tenului. Săpunul deshidratează masiv pielea feţei. Pentru a îndepărta eficient impurităţile folosiţi geluri destinate tenului.

8. Nu folosiţi niciodată apă fierbinte pentru clătirea feţei, ci apă călduţă spre rece.

9. Utilizaţi şerveţele demachiante doar ocazional, nu pe termen lung, deoarece acestea nu reuşesc să cureţe tenul în profunzime.

10. Tonifierea feţei se poate realiza şi cu ajutorul spray-urilor cu apă termală, aceasta având acţiune benefică asupra tenului. Apa termală este antiinflamatoare, calmează roşeaţa şi hidratează intens.

×