x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Deodorante şi creme cu toxine

Deodorante şi creme cu toxine

de Georgeta Licsandru    |    16 Sep 2008   •   00:00

Masaj, creme de zi sau de noapte, vizite săptămînale la salonul de cosmetică… Totul pentru a avea un look de invidiat! În goana după frumuseţe pierdem energie, timp, bani şi de multe ori ne punem în pericol sănătatea.



Masaj, creme de zi sau de noapte, vizite săptămînale la salonul de cosmetică… Totul pentru a avea un look de invidiat! În goana după frumuseţe pierdem energie, timp, bani şi de multe ori ne punem în pericol sănătatea. Masajul anticelulitic, folosirea aparatului de epilat, ceara fierbinte, hainele prea strîmte afectează circulaţia sangvină, iar, în timp picioarele sînt acoperite de vinişoare roşii inestetice. Statisticile medicale arată că una din două femei are probleme cu circulaţia sangvină, unul dintre vinovaţi fiind purtarea hainelor strîmte. Vrem să fim în pas cu moda, fără să ne gîndim că hainele mulate afectează circulaţia sangvină şi duc la apariţia celulitei. În 90% dintre cazuri, celulita apare între genunchi şi talie, în special pe partea din spate. Aceasta este partea chinuită de hainele strîmte, dar şi partea pe care stăm şi în care drenajul, circulaţia sangvină şi limfatică sînt deficitare.

Riscurile masajului

Masajul anticelulitic efectuat incorect poate afecta circulaţia. “Masajul clasic anticelulitic este eficient în măsura în care intensifică circulaţia sangvină în zonele cu probleme. La noi încă se mai face masajul prin ciupitură sau prin vacuum exagerat. Acest masaj este foarte dureros, prin ciupitură sînt prinse şi vase care se pot sparge şi pot apărea vînătăi. Din punctul de vedere al celulitei, acest masaj nu are nici un beneficiu”, atrage atenţia dr Viviana Iordache, medic primar dermatolog la Miko Med.

SOS, cremele!

Creme, deodorante, produse de machiaj, săpunuri, geluri de duş… toate ne promit frumuseţea. Din aceste produse însă absorbim anual 2,3 kilograme de substanţe toxice.

Odată pătrunse în piele, aceste substanţe ajung în microcapilarele sangvine, în vasele limfatice şi în sînge, care le răspîndeşte în creier, ficat, rinichi, muşchi. Aceste substanţe pot provoca iritaţii cutanate, îmbătrînirea prematură a pielii şi chiar cancer, arată un studiu publicat în revista britanică In-Cosmetic.

ATENŢIE. Aparatul de epilat sau ceara fierbinte afectează circulaţia sangvină. Acest lucru face ca în timp picioarele să fie acoperite de vinişoare roşii. Pentru a nu avea probleme cu circulaţia, specialiştii ne sfătuiesc să folosim cremele depilatoare. Chiar dacă nu sînt la fel de eficiente ca aparatul de epilat sau ceara, cremele nu afectează circulaţia.

×
Subiecte în articol: circulaţia cosmetica