x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Dieta cu hrișcă: Slabiți 6 kg în 7 zile

Dieta cu hrișcă: Slabiți 6 kg în 7 zile

14 Feb 2016   •   15:36
Dieta cu hrișcă: Slabiți 6 kg în 7 zile

Urmând dieta cu hrișcă, puteți slăbi până la 6 kilograme în doar o săptămână, dar trebuie să știți că este necesară o voință de fier. Dacă nu vă abateți de la reguli, cântarul vă va răsplăti și veți avea motivația să mergeți mai departe.

Despre ce este vorba?
Dieta cu hrișcă presupune să consumați doar hrișcă și kefir. Hrișca este una din cele mai sănătoase cereale, având un conținut ridicat de potasiu, iod, fosfor, fier și vitamine. Potrivit medguru.ie, este benefică pentru hipertensivi și pentru persoanele care au diverse afecțiuni la nivelul ficatului. Curăță corpul și previne procesul de îmbătrânire al pielii.

Kefirul este o sursă importantă de calciu, proteine și vitamine. Consumul de kefir îmbunătățește funcționarea tractului digestiv și detoxifiază întregul organism. Astfel, combinația de hrișcă și kefir nu vă ajută doar să slăbiți, ci și să deveniți mai sănătos.

Meniu
Dacă vreți ca dieta să fie cu adevărat eficientă, trebuie să cunoașteți regulile. Meniul este simplu: puteți mânca oricât terci de hrișcă doriți, ori de câte ori vă este foame, timp de o săptămână și puteți bea până la un litru de kefir pe zi.

Există însă anumite restricții de care trebuie să țineți cont: nu trebuie să adăugați zahăr, sare, condimente sau sosuri. Kefirul trebuie să aibă 1% grăsime sau mai puțin. Dacă nu puteți renunța la cafea sau ceai negru, dieta cu hrișcă permite consumul unei cești pe zi, dar nu mai mult. Puteți bea oricâtă apă plată doriți și oricât ceai fără teină, bineînțeles, neîndulcit. Ultima masă a zilei ar trebui servită cu 4-5 ore înainte de culcare.

Cum se prepară? Un pahar de hrișcă este suficient pentru o zi întreagă, iar terciul se prepară seara pentru a doua zi: clătiți hrișca și puneți apă clocotită peste (1 pahar și jumătate cu apă la 1 pahar cu hrișcă). În timpul nopții, hrișca va absorbi apa și dimineața o veți putea mânca fără a o găti. Cel mai bine este să beți kefirul la jumătate de oră după ce ați consumat hrișca, dar dacă nu puteți mânca terciul ca atare, le puteți servi în același timp.


Avantaje și dezavantaje:

Cel mai mare avantaj este, evident, că scăpați de până la 6 kilogram în doar o săptămână. În plus, hrișca și kefirul sunt nutritive și au un conținut ridicat de vitamine și minerale. Dieta este ieftină și simplu de urmat, nu trebuie să gătiți sau să vă gândiți la ce trebuie să mâncați.

Pe de altă parte, nu este cel mai echilibrat plan alimentar, restricționează consumul de fructe, legume și proteine sănătoase. În plus, este o dietă monotonă și s-ar putea ca la sfârșitul celor șapte zile să urâți atât hrișca, cât și kefirul.

Dacă vreți să evitați riscul de îngrășare, ar trebui să faceți trecerea către o alimentație normală în mod gradual. Trebuie să evitați consumul de alimente dulci sau grase timp de încă o săptămână. Se recomandă să serviți în continuare porții mici și să aveți un program de mese regulat. Ideal ar fi să renunțați definitiv la sare.
 

×