x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Dieta ketogenică, recomandată sub supravegherea specialistului

Dieta ketogenică, recomandată sub supravegherea specialistului

28 Aug 2019   •   23:39
Dieta ketogenică, recomandată sub supravegherea specialistului

Dieta ketogenică sau dieta keto a apărut prin anii 70, inițial ca o dietă menită să trateze pacienții cu epilepsie rezistentă la tratament.

Știm deja, la nivelul anului 2019, că trebuie să mâncăm puțin, variat și echilibrat ca să rămânem sănătoși cât mai mult timp. De asemenea, mai știm și că cel mai sănătos mod de a slăbi este acela în care pierderea în greutate se face treptat, constant și pe o perioadă mai îndelungată de timp. Cu toate astea spațiul virtual este plin de rețete minune care “ne slăbesc”, promițând chiar că putem să mâncămregește, rețete care “ne vindecă” de orice boală și totul se întâmplă peste noapte, fără efort! La o primă privire te și întrebi cum nu ai aflat și tu minunea până acum?

Dieta ketogenică sau dieta keto pare să fie cea mai promovată rețetă de ”sănătate”, dar și cea mai dezbătută dietă, între profesioniști.
Există numeroase teorii care îi reliefează beneficiile, dar și rezultate contradictorii și, mai ales, obișnuința nutriționiștilor de a considera sănătos ca cea mai mare parte din aportul energetic să fie rezultat din metabolizarea carbohidraților. Principalul argument în sprijinul acestei teorii, dincolo de rezultatele (neconcludente sau măcar interpretabile) a studiilor clinice, este fiziologia umană: arderea glucidelor se face prin cel mai ”curat” mecanism,în urma acestui proces obținând doar energie, dioxid de carbon și apă. Fără alte reziduuri. Este firesc, deci, să fie considerat mecanismul preferat de natură. De ce altfel l-ar fi făcut atât de eficient?!

Citește și 4 alimente pe care poți să le mănânci în ce cantitate vrei

Risc de moarte prematură pentru femeile cu circumferința taliei mai mare de 88 cm

Acupunctura lichidă regenerează organismul

Dieta ketogenică – Ce se crede că se întâmplă în organism când se scade aportul glucidic:

..................

Citește mai departe AICI

×