x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Exersează muşchii feţei

Exersează muşchii feţei

10 Iul 2007   •   00:00

Specialiştii in cosmetică susţin că, pentru prevenirea şi intreţinerea unui ten fără riduri, exerciţiile faciale valorează mai mult decăt o cremă scumpă.

Specialiştii in cosmetică susţin că, pentru prevenirea şi intreţinerea unui ten fără riduri, exerciţiile faciale valorează mai mult decăt o cremă scumpă.

Â

Pielea de pe faţă este susţinută de căteva zeci de muşchi care, asemenea celorlalţi muşchi din corp, dacă nu sunt antrenaţi, au tendinţa de a-şi pierde din elasticitate. Aşa apare efectul de muşchi "lăsaţi". Este o problemă care, din fericire, are şi soluţii. Cea mai bună: o serie de exerciţii de tonifiere a muşchilor faciali, efectuate zilnic.

Â

Antrenamentul

Â

Efectele obţinute in urma realizării antrenamentului facial sunt diferite şi variază in funcţie de vărstă. Astfel, persoanele mai tinere, intre 20 şi 30 de ani, care realizează exerciţiile vor căpăta un aspect relaxat al feţei şi vor scăpa treptat de cearcăne. Iar cele care au trecut de 35 de ani vor observa că, efectuănd zilnic căteva exerciţii destinate musculaturii feţei, chiar şi ridurile profunde se vor estompa.

Â

De exemplu, pentru a reda strălucirea tenului este necesar să stimulaţi dimineaţa şi seara circulaţia sangvină din jurul ochilor. Cum? Puneţi un deget in colţul intern şi altul in cel extern al ochiului şi apăsaţi uşor de zece ori. Persoanele incruntate pot incerca următorul exerciţiu: puneţi degetele mijlocii pe mijlocul fiecărei sprăncene, depărtaţi sprăncenele şi in acelaşi timp incercaţi să vă incruntaţi. Următorul exerciţiu este exact opusul: cu degetele apropiaţi sprăncenele şi in acelaşi timp incercaţi să le ridicaţi doar cu forţa muşchilor. Pentru tonifierea musculaturii bărbiei, cu trei degete trageţi de bărbie in jos şi in acelaşi timp duceţi buza inferioară ca şi cum v-aţi muşca-o.

Â

Â

BENEFICII. Dacă le realizaţi căteva minute zilnic sau chiar de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, exerciţiile de tonifiere a muşchilor feţei au beneficii multiple. Printre cele mai căutate de femeile peste 25 de ani sunt exerciţiile de estompare a ridurilor, mai ales a celor profunde, de pe frunte sau din colţul ochilor, de prevenire a aspectului de "pleoape căzute", de conturare a liniei buzelor. Veţi reuşi in timp să scăpaţi chiar şi de bărbia dublă. Iar după aproximativ patru luni de antrenament intens, veţi observa chiar o reconturare a trăsăturilor feţei.

×
Subiecte în articol: cosmetica