x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Exfoliante, la domiciliu

Exfoliante, la domiciliu

de Gina Matei    |    31 Aug 2010   •   00:00
Exfoliante, la domiciliu
Sursa foto: /THINKSTOCK

Rolul exfoliantului este de a îndepărta celulele uscate şi moarte de la suprafaţa pielii. Face bine tuturor tipurilor de piele, cu excepţia tenului cu acnee severă, cu vene ieşite mult în evidenţă sau foarte sensibil. De asemenea, Viviana Iordache, medic specialist dermatolog, atrage atenţia că nu trebuie să vă masaţi pielea gâtului, pentru că această zonă este mai sensibilă şi nu poate tolera fricţiunea.

PENTRU FAŢĂ
Ingrediente: două linguri (30 ml) de lapte praf, o ceaşcă de ovăz măcinat, o lingură (5 ml) apă cu făină de porumb. Se amestecă bine ingredientele. Amestecaţi o lingură (15 ml) de exfoliant cu suficientă apă, pentru a prepara o pastă care se întinde uşor. Lăsaţi un minut să se întărească. Masaţi pe faţă şi clătiţi. Acest exfoliant este recomandat tuturor tipurilor de piele, în special pentru pielea uscată şi sensibilă. Indicat este ca, după aplicare, să se folosească o cremă hidratantă.
Veţi observa că pielea rămâne moale şi catifelată.

PENTRU PIELE GRASĂ
Ingrediente: o ceaşcă de sare de mare, 59 ml ulei de nucă de cocos, sau de măsline.
Se amestecă ambele ingrediente.
Se masează pe corp cu mâinile, cu sau fără mănuşi. Se clăteşte cu apă caldă.

CU FĂINĂ DE MIGDALE
Ingrediente: o ceaşcă făină de migdale, apă, lapte sau smântână.
Amestecaţi două linguri, respectiv 10 ml de făină de migdale cu suficient lichid pentru a forma o pastă. Aplicaţi pe faţa umedă şi masaţi uşor timp de un minut. Clătiţi cu apă caldă. Acest exfoliant este bun pentru toate tipurile de piele. După aplicare se foloseşte o cremă hidratantă.

CU FĂINĂ DE FLOAREA-SOARELUI
Ingrediente: o lingură (15 ml) de făină din seminţe de floarea-soarelui, o lingură (15 ml) de zeamă de mere. Se combină ingredientele pentru a obţine o pastă. Masaţi faţa şi gâtul. Lăsaţi pe piele 10 minute, pentru ca ingredientele să poată fi absorbite de piele. Clătiţi cu apă caldă.
Exfoliantul este recomandat pentru pielea normală şi uscată. Se utilizează de trei ori pe săptămână. După aplicare se foloseşte o cremă hidratantă.

×
Subiecte în articol: cosmetica