x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Exfolierea din pauza de prânz

Exfolierea din pauza de prânz

15 Iun 2012   •   22:16
Exfolierea din pauza de prânz

Faceti o exfoliere fina cu acid glicolic! Realizata de cosmeticieni calificati sau, mai rar, de dermatologi, aceasta este numita si, uneori, "exfolierea din pauza de pranz" deoarece actioneaza foarte repede. Cosmeticianul va aplica acidul glicolic la nivelul fetei, care va elimina celulele moarte. Tratamentul implica niste intepaturi usoare, dar nu provoaca disconfort.

Incercati o exfoliere fina, fara substante chimice (micro dermoabraziune). Un cosmetician calificat va folosi o perie foarte fina pentru a exfolia stratul superficial al pielii. Este foarte relaxant, dureaza 10 pana la 15 minute, iar pielea va arata (si se va simti) mai tanara aproape instantaneu. Se recomanda o serie de cinci tratamente.

Obtineti rezultate de lunga durata
Numeroase femei doresc sa aiba un ten care sa arate mai proaspat, mai tanar, dar nu vor sa piarda mult timp cu tratamentele, acasa sau la salon. Una dintre optiuni este de a folosi o solutie speciala numita exfoliant tricloracetic. Se practica la o clinica de specialitate sau la spital de catre dermatolog si va imbunatati aspectul tenului pentru un an de zile, spune dr James W. Goodnight, directorul Centrului de Estetica a Fetei din New Jersey. Procedura dureaza mai putin de o ora.
Aceasta e o procedura pe care nu o puteti aplica in timpul pauzei de pranz. Pielea va arde in timpul procedurii si se va descuama pe fasii mari in zilele care vor urma. Femeile care aleg acest tratament isi planifica de obicei sa stea acasa aproximativ o saptamana, pana cand procesul de exfoliere este complet.

Spuneti adio ochilor umflati
Putine lucruri va pot face sa aratati mai obosita (sau mai in varsta) decat ochii umflati. Cauzele sunt, de obicei, retentia de apa, alergiile sau chiar o reactie la machiaj. Pentru a ajuta pielea sa-si revina si ochii sa aiba un aspect mai tanar, urmati recomandarile medicilor.

Incercati extrasul din samburi de struguri
Se gaseste in produsele Caudalie si gama Lancome Vinefit. Unele persoane au raportat rezultate bune din experienta lor personala, iar studiile preliminare sugereaza ca aplicarea extractului din samburi de struguri la nivelul pielii reduce edemele palpebrale produse de retentia de apa sau de circulatia deficitara. In plus, determina un aspect mai neted al tenului si poate proteja impotriva razelor solare nocive. Poate fi folosit pe parcursul noptii.

Eliminati edemele cu pliculete de ceai
Preparati o ceasca de ceai folosind doua pliculete. Puneti pliculetele de o parte, pana se racesc, si asezati-le ulterior in zonele umflate de la nivelul ochilor timp de cateva minute. Umezeala rece poate reduce edemele timp de aproximativ 24 de ore. In plus, ceaiul contine taninuri, compusi care reduc inflamatia la nivelul ochilor.
Puteti obtine efecte similare prin aplicarea unor felii reci de castravete sau chiar lingurite reci la nivelul zonelor respective.

×