x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Fă-ți propriul detartraj la tine acasă! Două soluții naturale care te scapă de tartru

Fă-ți propriul detartraj la tine acasă! Două soluții naturale care te scapă de tartru

09 Feb 2019   •   23:57
Fă-ți propriul detartraj la tine acasă! Două soluții naturale care te scapă de tartru

Tartrul este una dintre problemele stomatologice cu care se confruntă fiecare dintre noi, mai devreme sau mai târziu. Este destul de dificil sa preîntâmpinăm acest fenomen, având în vedere faptul că în cavitatea bucală există peste 500 tipuri de bacterii, care participă la formarea plăcii bacteriene.

Acumulările gălbui de la baza dinților nu ne afectează numai din punct de vedere estetic, ci pot deveni un factor determinant al apariției parodontozei, una dintre cele mai grave afecțiuni ale danturii.

Dacă igiena dentară nu este realizată corespunzător, placa bacteriană se depune pe suprafețele dentare sub formă de tartru, în urma procesului de mineralizare, împreună cu sărurile de calciu din salivă. Depunerile de tartru se acumulează în timp și formează așa-numitele blocuri de tartru, care se pot localiza atât pe suprafața dinților, cât și pe obturații (plombe), punți dentare, implante, aparate ortodontice sau proteze.

De aceea, o vizită la medicul stomatolog este recomandată de două ori pe an. În plus, nu trebuie uitate ața dentară și periajul realizat corect de cel puțin două ori pe zi.

Atunci când depozitele de tartru sunt de mici dimensiuni, ele pot fi îndepărtate fără un efort prea mare, utilizând aceste metode naturale eficiente.

Iată cum poți prepara singur cele mai eficiente rețete anti-tartru:

1. Soluție 100% naturală care îndepărtează tartrul:

Vei avea nevoie de aceste ingrediente, pe care le poți găsi în propria bucătărie:

................

Citește mai departe AICI

Sursa foto: Pixabay

×