x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Fructele de goji îți protejează ochii

Fructele de goji îți protejează ochii

27 Iun 2017   •   16:58
Fructele de goji îți protejează ochii

Statul în fața calculatorului poate avea consecințe nefaste, însă fructele de goji vin în ajutorul tău. Iată cum îți pot proteja vederea, scrie clicksanatate.ro.

Originare din Asia, goji au culoarea roșu-portocaliu, gust dulce acrișor și reprezintă gustarea ideală pentru a-ți menține vederea bună și nu numai.

În cazul în care stai foarte mult în fața calculatorului, asigură-te că ai un bol cu aceste fructe lângă tine.

Te ajută să îți controlezi greutatea
Gustul lor bun este cea mai mică dintre calitățile lor. Au un conținut mare de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți  care te pot ajuta să îți ții în frâu kilogramele, datorită puținelor calorii și să ai grijă de digestie.

Având în vedere că au un indice glicemic mic, nivelul de zahăr din sânge nu va fi influențat de valoarea lor nutrițională, iar vitaminele și acizii esențiali pe care îi conțin le transformă într-o gustare perfectă indiferent de perioada zilei.

Un aliat excelent pentru o vedere bună
Unul dintre cei mai buni antioxidanți pe care îi conține este zeaxantina. Acesta stimulează și menține sănătatea ochilor. Pe baza acestui compus s-a efectuat și un studiu în Elveția, concluzia finală fiind aceea că, după o perioadă de 90 de zile în care se consumă 100 de grame de goji zilnic, s-a redus numărul de depozite gălbui de pe retină considerabil, împiedicând astfel apariția degenerării musculare de la nivelul ochilor. Acesta este un motiv în plus pentru a le consuma, cu atât mai mult atunci când stai în fața calculatorului pentru foarte mult timp.

×
Subiecte în articol: goji fructe