x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Frumusete imbujorata

Frumusete imbujorata

17 Noi 2004   •   00:00

 

SANATATE/FRUMUSETE
 

 

RALUCA FLUTURAS
 

Noiembrie, ultima luna in care ne mai putem desfata cu fructe proaspete...
Varza cruda este acum o sursa importanta de vitamina C, cu conditia de a fi pastrata in pivnita sau, in lipsa, intr-o camera neincalzita, unde o asezam invelita in hartie, bucata cu bucata. E un amanunt care nu trebuie desconsiderat in anotimpul rece in care vom incepe sa ducem dorul produselor bogate in vitamine.  

In lipsa fructelor, curatati in profunzime tenul gras cu o faina cosmetica, pe care o obtineti amestecind 50 gr tarate de grau cu 50 gr faina de migdale si 25 gr malai, adaugand 10 gr borax. Cu acest amestec frecati usor tenul, cu miscari circulare. Limpeziti apoi bine cu apa calduta. Pastrati faina intr-un borcan acoperit. In functie de gradul de grasime al tenului, folositi-o saptamanal, de doua ori pe saptamana sau chiar si mai des. Dupa o curatare profunda, este bine sa aplicati o masca. Amestecati o lingura de argila (se gaseste la orice Plafar) cu un galbenus de ou si o lingura de pulpa pasata de avocado. Aplicati pe gat si fata, evitand zona din jurul ochilor si, dupa 10 minute, clatiti cu apa calduta. Argila absoarbe si elimina excesul de sebum, iar avocado si galbenusul de ou hidrateaza si hranesc tenul.  

MORCOVUL BINEFACATOR. Daca aveti tenul sensibil, palid sau vestejit, beti zilnic un pahar de suc de morcov, bogat in vitamina A. Morcovul exercita o actiune revitalizanta asupra pielii si chiar asupra parului. Extern, aplicati o masca de morcov ras, in amestec cu caimac, sau folositi sucul de morcov cu care sa va lotionati fata. Coloratia obrazului este o consecinta trecatoare, care dispare dupa o ora, doua. De asemenea, masca de mar fiert in putin lapte reface prospetimea obrazului.  

FRUMUSETEA VINE DIN INTEROR. Oricat de multe si de scumpe tratamente cosmetice am folosi, totul este in zadar daca nu contribuim la sanatatea tenului nostru cu o dieta adecvata. Tenul trebuie curatat actionand si din interior. Iata cum: Pestele contine uleiuri care iti vor hrani pielea. Nucile si semintele reprezinta o sursa excelenta de acizi grasi, care ajuta la imbunatatirea starii tenului. Adaugati seminte la cerealele de la micul dejun, pentru ca tenul dumneavoastra sa-si pastreze prospetimea intrega zi. Vitamina A este esentiala pentru sanatatea tenului dumneavoastra. O gasiti intr-o multime de alimente de culoare oranj (morcovi, portocale, cartofi dulci) sau verde (broccoli, spanac, varza).  

 

MASTI DE FATA MASCA HIDRATANTA. Amestecati doua linguri miere si doua linguri lapte si intindeti amestecul pe fata si gat. Lasati sa actioneze timp de 10 minute, apoi clatiti cu apa calduta.  

MASCA ANTIRID SI ANTIFRIG. Spalati si uscati cu un servet cateva frunze de salata. Tineti-le cinci minute in ulei de masline clocotit, apoi aplicati-le caldute pe fata. Lasati sa actioneze timp de 15 minute. Clatiti cu apa calda si uscati pielea prin tamponare cu un servet.  

MASCA TONIFIANTA. Amestecati o lingura de miere, un albus de ou, o lingura de glicerina si o cana de faina pana se formeaza o pasta. Aplicati pe gat si fata, asteptati 10 minute, apoi clatiti cu apa calduta.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul