x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Frumuseţe naturală cu măşti din fructe

Frumuseţe naturală cu măşti din fructe

de Steluta Indrei    |    02 Iun 2012   •   19:44
Frumuseţe naturală cu măşti din fructe

Fructele abunda in vitamine si minerale binefacatoare pentru piele. Ce-ai zice sa-i oferi tenului tau in acest week-end un moment de rasfat cu arome din fructe? Iti propunem in continuare trei masti din fructe de sezon. Sunt bio, mai eficiente si mai ieftine decat cele din comert si usor de preparat.

Capsuni pentru luminozitate
Pline de substante antioxidante, capsunile sunt aliatii tenului luminos si purificat. Poti utiliza masca pe baza de capsuni daca ai pielea grasa, mixta sau acneica. Ai nevoie doar de patru capsuni mari, foarte bine coapte, curatate si taiate in rondele. Zdrobeste fructele intr-un bol si omogenizeaza-le pana obtii o pasta. Filtreaza amestecul printr-un tifon curat. Cu pasta ramasa in tifon efectueaza un gomaj bland timp de un minut. Apoi aplica sucul de capsuni cu ajutorul unui disc demachiant pe fata, gat si decolteu, evitand conturul ochilor. Lasa aceasta masca sa actioneze circa 10 minute, dupa care indeparteaz-o cu apa calduta. Pielea va fi curata, stralucitoare si neteda.

Cirese pentru tonifiere
Ciresele sunt surse importante de betacaroten, vitamina C, magneziu si potasiu. De aceea sunt ideale pentru a reda vitalitate tenului obosit si deshidratat. Ciresele au de asemenea proprietati calmante, fiind recomandate pentru tenul cu tendinta de inrosire. Iata cum prepari masca pe baza de cirese. Scoate samburii unui pumn de cirese si mixeaza-le in blender. Adauga in pasta obtinuta cateva picaturi de miere de salcam sau de tei si amesteca bine. Aplica masca pe pielea bine demachiata inainte si mentine-o aproximativ 20 de minute.

Zmeura pentru prospetime
Masca din zmeura are efecte purifiante si revitalizante, fiind recomandata persoanelor cu piele terna. Pentru a reda prospetime tenului si a reduce efectele varstei asupra pielii, iti propunem prepararea unei masti pufoase pe baza de zmeura. Bate spuma albusul unui ou cu cateva picaturi de suc de lamaie. Mixeaza un pumn de zmeura cu o jumatate de lingurita cu miere. Incorporeaza cu miscari line de jos in sus spuma de albus cu pasta de zmeura. Demachiaza-te bine, aplica masca pe fata, gat si decolteu, lasand-o sa actioneze 20 de minute. Dupa ce vei curata pielea cu apa calduta vei constata aspectul proaspat si catifelat al tenului.

×
Subiecte în articol: frumos și sănătos