x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Gustări care taie foamea

Gustări care taie foamea

de Irina Cristea    |    11 Feb 2011   •   11:47
Gustări care taie foamea

151281-fuit-basket.jpgVeşti bune pentru cei care ţin dietă şi-s mai mereu lihniţi de foame! Există câteva alimente care taie foamea fără să îngraşe. Culmea e că sunt şi bune la gust şi accelerează metabolismul, potrivit specialiştilor în nutriţie citaţi de revista Glamour.

Un iaurt poate fi o alegere ideală pentru amato­rii de lactate. E gustos, conţine calciu, iar aportul de calciu limitează absorbţia grăsimilor în intenstinul subţire.

Sursă de proteine, oul e o alternativă pentru cei care nu se împacă bine cu lactatele. Un ou fiert la mic dejun dă senzaţia de saţietate şi amână momentul în care simţi că trebuie să dai iama în gustări pentru a-ţi potoli foamea.

Deşi sunt bogate în grăsimi, nucile sunt să­nă­ta­te curată. Şi saţietate. Proteinele şi fibrele pe care le con­ţin fac din ele gustarea perfectă. Cu condiţia să fie con­sumate cu pumnul, nu cu traista.

Amatorii de fructe ar trebui să-şi îndrepte atenţia spre avocado în momentele în care le dă târcoale foa­mea. Grăsimile nesaturate din acest fruct magic (cel puţin pentru sănătate) cresc nivelul leptinei – un hormon care-i transmite creierului că ai mâncat pe săturate.

Pentru a fenta foamea şi kilogramele, specialiştii recomandă înlocuirea (ocazională) a cărnii cu ciu­percile. Cu acest truc ne cruţăm organismul de vreo 400 de calorii, fără a ne ridica de la masă flămânzi.

Chiar dacă o porţie de ardei iuţi nu e cea mai bună idee pentru o gustare, câteva bucăţi din picanta le­gu­mă pot face minuni în cratiţă. Dau savoare pre­pa­ra­te­lor şi inhibă pofta de mâncare.

×
Subiecte în articol: esenţe tari frumos și sănătos