x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Iaurtul, demachiant natural

Iaurtul, demachiant natural

de Gina Matei    |    19 Oct 2010   •   00:00
Iaurtul, demachiant natural

Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul medical Clar Med, ne spune cum să combinăm lactatele în aşa fel încât să obţinem măştile potrivite tipului de ten, dar şi problemelor asupra cărora doreşti să acţionezi.

Laptele ajută la îndepărtarea ridurilor şi la revigorarea tenului. Puteţi opta pentru masca preparată din 3 linguri de lapte, o lingură suc de lămâie. Acestea se amestecă cu o lingură hrişcă sau tărâţe de grâu. Masca se aplică pe tenul curat, se lasă 20 de minute să acţioneze, după care se îndepărtează cu apă călduţă din abundenţă.
Acelaşi rol are masca obţinută din 3 linguri de lapte şi o lingură suc de cătină.

Pentru tenul acneic şi tenul gras, doctorul Cristina Bălănescu vă recomandă să aplicaţi o mască din argilă şi lapte.

Laptele face minuni şi pentru păr. Se amestecă 2 linguri de lapte, o ceapă mărunţită cu decoct din rădăcină de brusture. Cu acest amestec se masează energic pielea capului pentru a preveni căderea părului.

Sucul de pepene galben combinat, în părţi egale, cu lapte şi apă estompează ridurile.

Doctorul Cristina Bălănescu recomandă iaurtul pentru tenurile sebo­reice. Se aplică de trei ori pe săptă­mână o mască din iaurt, timp de zece minute. Asemeni măştilor cu lapte, se îndepărtează cu apă călduţă.

BRÂNZA DE VACI
Pentru tenul ridat este eficientă o pastă pregătită din două linguri cu miere şi două linguri cu brânză de vaci. Se lasă pe faţă 10-15 minute să acţioneze şi se îndepărtează cu apă călduţă.

Tenul uscat îşi poate reveni rapid, dacă o săptămână aţi aplicat zilnic următorul amestec: 50 de grame de brânză de vaci, un gălbenuş şi o lingură cu ulei de germeni de porumb.

ANTICEARCĂN
Vi se pare că machiajul este atât de complex şi că nici cel mai eficient demachiant nu va face faţă? Încercaţi laptele, vă sfătuieşte specialistul nostru. Modul de folosire: aplicaţi câteva linguriţe de lapte clasic sau iaurt na­tural pe un disc demachiant. Totodată, lactatele au efect anticearcăn.

MASCĂ. Pastă de piersici, obţinută prin zdrobirea piersicilor, un gălbenuş de ou, două linguri de lapte sau smântână în funcţie de tipul tenului (smântână pentru un ten uscat, lapte pentru un ten gras). Această mască este recomandată de specialistul nostru persoanelor cu tenul tern, obosit.

×
Subiecte în articol: cosmetica