x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Îmi pregătesc tenul pentru iarnă

Îmi pregătesc tenul pentru iarnă

de Gina Matei    |    09 Noi 2010   •   00:00
Îmi pregătesc tenul pentru iarnă
Sursa foto: /THINKSTOCK

Tenul tău trece printr-o perioadă de tranziţie. După ce l-ai expus efectelor soarelui verii, este momentul să îl pregăteşti pentru temperaturile scăzute. E nevoie de o hidratare suplimentară pentru a preveni uscarea pielii, spune Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med.

CREMA HIDRATANTĂ, OBLIGATORIE
Specialistul nostru vă sfătuieşte să nu uitaţi de aplicarea cremei hidratante dimineaţa şi seara. De asemenea, vă propune ca înante de a aplica o mască preparată cu ingrediente naturale să realizaţi un gomaj blând. O mască cu rol exfoliant o puteţi prepara acasă din ulei de măsline şI miere. Rolul acestei măşti este de a îndepărta celulele moarte de la suprafaţa pielii şI de a o pregăti pentru aplicarea unui preparat hidratant.

HIDRATARE PENTRU IARNĂ, CU REMEDII DE TOAMNĂ
Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med, propune masca hidratantă preparat din dovleac, albuş de ou şI zeamă de lămâie. Aveţi nevoie de 150 de grame de miez crud de dovleac, dat pe răzătoare, care se amestecă cu un albuş de ou bătut şI un strop de zeamă de lămâie. Masca este eficientă atât pentru tenurile normale cât şi pentru cele grase. Se lasă să acţioneze 20 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduţă. De asemenea, miezul de dovleac zdrobit se poate amesteca cu miere de albine. Masca astfel obţinută face bine tenurilor uscate şI deshidratate.

MASCĂ
Hidratare poţi obţine şi cu ajutorul gutuilor. Tot ce ai de făcut este să dai prin răzătoare pulpa unei gutui potrivite şi s-o amesteci cu o linguriţă cu ulei de migdale şi o linguriţă cu pudră de talc. Pasta obţinută se aplică pe tenul care în prealabil a fost curăţat. Se lasă să acţioneze 15 minute, după care se spală faţa cu lapte proaspăt. Această mască va preveni şi apariţia ridurilor nu doar va hidrata tenul.

EVITĂ FRIGUL!
Luna noiembrie înseamnă temperaturi mai scăzute, vânt puternic şI umezeală. Toţi aceşti factori, la care se adaugă trecerile bruşte de la frigul de afară la aerul din încăperi, reprezintă agresiuni pentru tenul tău. În timp, printr-o expunere prelungită, aceşti factori îmbătrânesc tenul. Aşadar, nu sta mai mult decât este necesar în frig, iar înainte de a ieşi din casă aplică o cremă puternic hidratantă.

×
Subiecte în articol: cosmetica