x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Implantul mamar și rinoplastia. Tot ce trebuie să știi (VIDEO)

Implantul mamar și rinoplastia. Tot ce trebuie să știi (VIDEO)

08 Noi 2018   •   21:36
Implantul mamar și rinoplastia. Tot ce trebuie să știi (VIDEO)

Dr. Martin Andrei, chirurg plastician ne prezintă ultimele tendințe în ceea ce privește chirurgia plastică.

Ati adus in premiera in Romania conceptul de Medical Spa. Ce presupune acest concept?

Dr. Martin Andrei – În urmă cu aproximativ 10 ani am aflat despre acest concept. Este un concept foarte generos care include atât aspectul medical asociat cu știința, seriozitatea, inovația, siguranța, cât și aspectul de spa, relaxare, personalizare. Cred că acest concept umanizează serviciile medicale și face ca pacientul să se apropie mult mai mult de serviciile pe care noi le putem oferi. Servicii de înfrumusețare, servicii medicale complete, tratamente laser, injectabile, botox, inclusiv tratamente chirurgicale.

(............)

Reconstrucția sânului readuce normalitatea în viața femeilor care au suferit o mastectomie. Este această procedură populară printre femeile care au avut cancer?

Dr. Martin Andrei – Am început să mă ocup de resconstrucția mamară în anul 2002, atunci când am început doctoratul, având ca temă<< Reconstrucția mamară după intervențiile oncologice>> la Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță din Cluj. Pe atunci erau extrem de rare intervențiile și extrem de rare solicitările pe care le primeam. Astăzi, există foarte multe solicitări, în primul rând deoarece pacienții sunt mult mai informați. Au acces la informație peste tot. În același timp există și un efort din partea statului care astăzi suportă o parte din costurile reconstrucției mamare.

Care sunt cele mai solicitate intervenții în chirurgia plastică?

Dr. Martin Andrei – În ceea ce privește chirurgia estetică, cele mai solicitate sunt implantul mamar și rinoplastia, urmate de lipoaspirații. Astăzi există un trend semnificativ crescător pentru proceduri minim invazive, non-chirurgicale, cum sunt injecțiile cu acid hialuronic, tratamente laser, sau botox. Solicitările pentru aceste porceduri au crescut în ultimii cinci ani de aproape 13 ori.

Poate cea mai mare problemă a femeilor sunt ridurile. Cum le putem ascunde?

.........................

Vezi VIDEO și Citește mai mult despre chirurgia plastică recuperatorie și de înfrumusețare

×