x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Intoleranța la gluten - ce este și cum se tratează

Intoleranța la gluten - ce este și cum se tratează

de Magda Cristina Ursache    |    10 Mar 2014   •   21:12
Intoleranța la gluten - ce este și cum se tratează

 Glutenul este o substanţă proteică pe care o întâlnim în boabele şi în făina unor cereale (grâu, secară, orz). Glutenul poate fi mai periculos decât ne închipuim dacă avem intoleranţă la el. Cel mai important este să depistăm cât mai devreme această sensibilitate a organismului, pentru a putea lua măsurile necesare prevenirii efectelor nedorite.

Simptomele specifice ale intoleranţei la gluten sunt balonările, durerile de stomac, oboseala, scăderea în greutate, care apar în timp şi de care nu putem scăpa decât prin dietă fără gluten. Din momentul în care cunoaştem această problemă a organismului trebuie să trecem la un nou model de alimentaţie care să se bazeze pe alimente fără conţinut de gluten.

Citește continuarea ca să afli lista alimentelor permise și a celor interzise și care este tratamentul în cazul intoleranței la gluten.

×
Subiecte în articol: felicia gluten diete