x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos La 40 de ani, creme cu colagen

La 40 de ani, creme cu colagen

de Gina Matei    |    16 Iun 2009   •   00:00
La 40 de ani, creme cu colagen
Sursa foto: STOCKEXPERT/

Aplicarea cremei de noapte ar trebui să intre în rutină o dată cu apropierea de vârsta de 30 de ani. Concepute special pentru hrănirea, protejarea şi regenerarea pielii, aceste creme îşi fac efectul perfect în timpul nopţii. De ce la vârsta de 30 de ani? Pentru că la această vârstă încep să apară primele riduri. Este vârsta la care pielea începe să piardă din elasticitate şi să capete un aspect tern.



SUBSTANŢE ACTIVE
Principalul motiv pentru care Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la centrul medical Miko Med, recomandă utilizarea unei creme de noapte este pentru că aceasta oferă pielii substanţele active benefice. Astfel, în timpul somnului pielea absoarbe aceste substanţe şi se regenerează. Prin urmare, crema de noapte ajută tenul să capete un aspect mai ferm şi luminos.

Cum deosebim însă o cremă de noapte de una de zi? Deosebirea este dată de ingrediente. Cele de zi au o textură mai lejeră şi conţin ingrediente hrănitoare, ce protejează pielea de razele solare dăunătoare UVA şi UVB, în timp ce cremele pentru noapte conţin ingrediente nutritive şi antirid, ce stimulează regenerarea celulară.

Consistenţa celor din urmă este mai mare şi nu oferă factor de protecţie solară. "Nu alegeţi niciodată o cremă prea grasă, pentru că va îmbâcsi tenul, iar rezultatele se vor lăsa în zadar aşteptate", ne sfătuieşte dr Viviana Iordache. Indiferent de tipul pielii tale, alege o cremă cu o textură uşoară, hipoalergenică şi fără parfum.

CRITERIUL ESENŢIAL: VÂRSTA
Vârsta este un criteriu important de care se va ţine cont în alegerea cremei de noapte. La 30 de ani, ingredientele-cheie pe care trebuie să le conţină crema sunt retinolul, colagenul, aminoacizii, ceramidele şi vitaminele. Este vârsta la care se poate folosi şi o cremă antirid pentru pielea din jurul ochilor. La 40 de ani, sunt indicate cremele de noapte cu efect antirid.

"Alege-ţi cremele ce conţin colagen, retinol, ceramide, peptide, panthenol lipide, extracte de soia, uleiuri esenţiale şi vitamine."

RECOMANDARE
Aplicarea cremei de noapte se va face abia după ce tenul a fost demachiat. Se va lua o cantitate suficientă de cremă cu vârfurile degetelor şi se va aplica pe faţă, evitând zona ochilor. Este foarte important să folosiţi crema de zi şi de noapte de la acelaşi producător pentru că aceste produse sunt destinate a lucra împreună pentru obţinerea celor mai bune rezultate.

×
Subiecte în articol: noapte cosmetica