x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos La stomatolog: 4 soluţii pentru un zâmbet perfect

La stomatolog: 4 soluţii pentru un zâmbet perfect

28 Noi 2011   •   21:00
La stomatolog: 4 soluţii pentru un zâmbet perfect

O dantura frumoasa ne ajuta sa fim mai increzatori in propriile forte, sa zambim mai des si sa fim admirati de cei din jurul nostru. Estetica dentara face parte tot mai des in ultimul timp din procesul nostru de infrumusetare. Medicul dentist nu mai este doar cel care ne scapa de durere sau ne ajuta sa avem dinti sanatosi, ci este stilistul nostru cand vine vorba despre zambet.

Mai mult, un studiu de specialitate realizat in SUA evidentiaza ca 25% dintre procedurile stomatologice realizate in clinicile de medicina dentara reprezinta diverse metode de infrumusetare a zambetului. Desi procentul femeilor care apeleaza la estetica dentara este mai mare decat cel al barbatilor, numarul pacientilor de sex masculin care viziteaza medicii dentisti esteticieni este unul semnificativ. Asadar, estetica dentara se adreseaza tuturor pacientilor.
Care sunt cele mai des intalnite metode de infrumusetare a zambetului?

1. Albirea dentara
Albirea dentara presupune utilizarea unui gel special ce poate deschide culoarea dintilor cu cateva nuante. Exista mai multe tipuri de albire dentara, care pot fi realizate atat acasa, cat si in cabinetul stomatologic.

Pentru rezultate de durata si pentru a nu afecta smaltul dintilor, este recomandat sa alegeti albirea dentara profesionala, realizata in cabinet de catre un medic dentist sau un asistent de profilaxie, in urma unei consultatii. Specialistul in albire dentara va sti ce tip de albire este indicat si care este numarul de sedinte necesare pentru obtinerea efectului dorit fara a nu afecta smaltul dintilor. Mai mult, ADA (Asociatia Americana a Medicilor Dentisti) recomanda utilizarea lampei cu plasma in procesul de albire dentara in defavoarea lampei acceleratoare. Un astfel de sistem este ZOOM® Advanced Power, numarul unu pe piata aparatelor de albire profesionala din SUA si cel mai sigur aparat din punct de vedere al calitatii si eficientei procesului de albire.

In ciuda numeroaselor mituri dezvoltate in ultimii ani in jurul albirii dentare, aceasta metoda de infrumusetare a zambetului nu afecteaza dintii daca este realizata sub indrumarea unui specialist si daca se aplica un gel fluorizant la finalul procedurii. Este un tratament sigur, nedureros atunci cand este realizat corect, iar efectul sau dureaza chiar si 2-3 ani, in functie de structura dintilor si de igiena orala.

2. Fatetele dentare ceramice
Fatetele dentare ceramice s-au bucurat mereu de atentia pacientilor pentru care aspectul zambetului joaca un rol important in viata lor. Aspectul natural si posibilitatea de a masca defecte minore si imperfectiuni ale dintilor, dar si zambetele hollywoodiene atat de promovate de mass-media i-a determinat pe multi pacienti sa opteze pentru aceasta procedura estetica.

Marele avantaj al fatetelor dentare este ca ii pot asigura pacientului o forma si o culoare a dintilor potrivite cu intreaga sa fizionomie, astfel incat sa nu se observe diferenta dintre dintele fals si cel natural. Cu toate acestea, daca decideti ca fatetele dentare sunt metoda de infrumusetare a zambetului pe care o doriti, este important sa stiti ca specialistul in protetica si estetica dentara joaca un rol esential in reusita tratamentului. Acesta trebuie sa analizeze in timpul consultatiei initiale toate aspectele estetice ale chipului, dar si stilul de viata, alimentatia, tratamentele sau lucrarile dentare vechi.


3. Aparatul dentar
Aparatul dentar este o solutie ortodontica ce are efecte estetice de durata. Chiar daca el este recomandat in primul rand pentru a impiedica dezvoltarea anumitor afectiuni dentare, rolul sau estetic reprezinta principalul motiv pentru care este ales de pacientii adulti.

Pentru ca solutia estetica sa fie completa, puteti opta pentru tratamentul ortodontic realizat cu aparatul dentar INCOGNITO®. Acest aparat este denumit dupa principala sa caracteristica, si anume faptul ca este complet invizibil din exterior. Montat pe fata interioara a danturii, aparatul este imposibil de observat de catre cei din jur. In plus, este 100% personalizat, usor de purtat, iar rezultatele sunt vizibile dupa doar 2 saptamani.

4. Implantul dentar
Pierderea unui dinte poate ridica mari probleme estetice, de dictie si de functionalitate si contribuie la dezvoltarea unui sentiment de neincredere in propria persoana. Medicina dentara moderna a gasit, insa o solutie de reconstituire a aspectului si functiilor radacinii dintelui natural: implantul deentar.

Datorita structurii sale si a modului in care este realizata procedura, implantul se integreaza perfect in maxilar, imbunatatind aspectul zambetului si, implicit, al intregului chip. Mai mult, el are un aspect natural si reproduce in proportie de 95% capacitatea naturala de a musca si de a mesteca.

Va doriti o schimbare? Includeti si consultatia estetica dentara in procesul de infrumusetare! Un zambet frumos va fi intotdeauna admirat de catre cei din jur.
Dr. Irina Otelea
Medic dentist Green Dental Clinic

×
Subiecte în articol: stomatologie jurnalul de sanatate